Devlet yardım tufanını başlattı! O koşulu sağlayan her haneye 15.000 TL yardım girecek

İhtiyaç sahiplerine güzel haber! 15 bin TL ödeme yapılacak! Tüm detaylar haberimizde.

Bakanlık ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor! 15 bin TL ödeme yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIKTAN 15 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı alanda maddi destek olmaya devam ediyor. Bakanlık asgari ücretli çalışan, emekli vatandaş, çalışan ve çalışmayan vatandaşlara toplam 15 bin TL destek ödemesi yapacak. Son dönemlerde ekonomik anlamda yaşanan zorluklar giderek devam ederken Bakanlık tarafından sağlanan maddi destekler de yakından takip ediliyor. Dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşlara özel sağlanan maddi desteklerde gelir durumuna göre tutar değişkenlik gösteriyor. 


Çocuğu olan ailelere ise ek olarak çocuk destek bileşeni ödemesi yapılıyor. Aylık ödeme tutarları hane gelirine göre 850 TL ile 1900 TL aralığında değişkenlik gösteriyor. Aynı zamanda dar gelirli vatandaşlara elektrik faturası ve doğalgaz faturası destekleri de veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan aile destek ödemelerinden faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Şartları taşıyan vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen giderek başvurularını oluşturabiliyor. Ekonomik anlamda yaşanan zorluklar günden güne artarken vatandaşın sağladığı maddi destekler bir nebze de olsa vatandaşa iyi geliyor.

Ekonomi Haberleri