Devlet o şartı taşıyanlara ayda 7 bin TL maaş bağlıyor! Listede var mısınız hemen kontrol edin

Asgari ücret zammından sonra en çok merak edilen konu oldu. Evde bakım ücretleri ne kadar olacakk?

EVDE BAKIM MAAŞI ALANLAR YAŞADI

Asgari ücrete gelen zam kesinleştikten sonra evde bakım maaşları da oldukça arttı. İşte yeni evde bakım maaşı ve zam oranları….


Evde bakım maaşı alan kişiler asgari ücretin belirlenmesinden sonra ne kadar maaş alacaklarını merak eder oldu. 2024 yılının gelmesi ile birlikte de Evde bakım maaşının 5097 TL'den 7000 TL'ye çıkması konuşulanlar arasında. 2024 yılı dolayısıyla yüzde 49 zam olan asgari ücret kendisi dışında bir çok maaşında belirlenmesi için önem teşkil ediyor. İşte evde bakım maaşı 2024 te ne olacak?

Önümüzde memur maaşlarının belirlenmesi için sayılı bir zaman kalmış durumda evde bakım maaşları da memur maaşları zammına yakın bir zam yapıldığı için asgari ücretin belirlenmesinden sonra gözler evde bakım ve memur zammına çevrilmiş oldu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, önümüzdeki günlerde bu maaşlarında ne kadar olacağı konusunda açıklama yapılacağını belirtti. Bakım maaşı alanlarda şubat ayı itibari ile zamlı maaşlarını alacaklar

GÖZLER BAKANLIKTA

 Evde bakım maaşı devlet tarafından bakıma muhtaç olan hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşlara her ay düzenli olarak verilen bir ödeme. Tabi ki vatandaşlar bu maaşları alırken belli kriterleri taşımak zorunda oluyor. Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan kişiler engel durumuna göre bu yardımdan yararlanabiliyor. Tabi engelin yanında bir de Gelir Şartı bulunuyor. Aile bireylerinin toplam geliri, birey başına ne kadar ücret düştüğü ve bunun asgari ücretin 3 te 2 sinden fazla olmaması gerekiyor. Yakın zamanda açıklanması gereken evde bakım maaşı ile ilgili de önümüzdeki hafta itibari ile netlik kazanması bekleniyor. Bu maaş engelli bireylere bakan aileler için oldukça maddi olarak destek sağlıyor. Buna göre de 5 bin 97 lira olan bu ücretin 7 bin lirayı bulması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri