Devlet Memurlarına Yeni Dönemde Yapılacak Muhteşem Yiyecek Desteği: Resmi Gazete'de 2024 Bedel Güncellemesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son olarak Resmi Gazete'de yayımladığı yeni yönetmelikle 2024 yılında devlet memurlarının yiyecek yardımı alacakları miktarları belirledi. Bu yeni düzenleme ile memurların yiyecek yardımı alacakları tutarlar net bir şekilde belirlenmiş oldu.

Yönetmelik Kapsamı ve Amaçları

Yönetmelik, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu idarelerindeki memurları ve sözleşmeli personeli kapsamaktadır. Amaç ise 2024 yılında öğle yemeği servisinden faydalanacak olan memurların ve sözleşmeli personelin alacağı asgari yemek bedellerini belirlemektir.

Yiyecek Yardımı Bedelleri ve Yemek Maliyetleri

Yönetmeliğe göre, 2024 yılında devlet memurlarının yiyecek yardımı bedeli 7.70 TL ile 37.55 TL arasında değişen bir aralıkta olacak. Yiyecek yardımının gerektirdiği giderler ise yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanacak. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı ise yemek yiyenlerden alınacak.

Ayrıca, öğle yemeği servisinden faydalanacak olanlardan en az Ek-1’de belirlenen tutarlar üzerinden günlük yemek bedeli alınacak. Kuruluşlar, personelin kadro veya pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerini ve yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak Ek-1’de belirtilen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecekler.

Geçerli ve Yürürlükteki Düzenlemeler

Yayımlanan yeni yönetmelik ile birlikte, 7 Ocak 2023 tarihli ve 32066 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No: 2) yürürlükten kaldırılmıştır. Yeni düzenleme 15 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olup, bu düzenlemenin yürütülmesinden Hazine ve Maliye Bakanı sorumlu olacaktır.

Bu güncellemelerle birlikte devlet memurlarının yiyecek yardımı ile ilgili net bir düzenleme yapılmış ve 2024 yılında geçerli olacak uygulamalar net bir şekilde belirlenmiştir. Detaylı bilgi için ilgili Resmi Gazete'ye başvurabilirsiniz

Ekonomi Haberleri