Devlet kesenin ağzını açtı! Hesap açtıranlara 72 bin 9 TL destek

BES üzerinden hesabı olanlara devletten tam destek geldi. 2024 yılıyla beraber en yüksek limit 72.009 TL olarak güncellendi.

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının üst limiti, asgari ücrette yapılan düzenlemeyle yükselirken 2024 yılının devlet katkısı belirlendi. Konu hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalar gelirken Türkiye Sigorta Birliği'nden yeni ifadeler kullanıldu.

BES LİMİTİNDE ARTIŞ

2024 yılının en yüksek devlet katkısı 72 bin 9 TL olurken bu katkının hepsinden faydalanmak için toplam 240 bin 30 TL katkı payı yatırılması gerekir. BES, yatırılan her katkı payı size kazanç sağlarken yüzde 30'u kadar yatırıldığında her 500 TL için ek 150 TL devlet katkısı sağlanıyor.


ARTAN BİRİKİMLER
düzenli ya da toplu yatırılan karkı payları üzerinde devlet katkısıyla birleşerek birikimleri sürekli olara artış gösterirken 2024 yılı için devlet katkı limiti 72 bin 9 TL maksimum devlet desteği olurken ödeme yapılarak katkı payı ve yatırılan devlet destekleri emeklilik yatırım fonları ile değerlendirilirken hayallerinde yer alan emekliliği gerçeğe dönüştürülmesi yönünde yardımcı olunur.

Ekonomi Haberleri