Devlet 3'te 1'ini ödeyecek, hanımlar emekli olacak! Ev hanımlarına emeklilik detayları!

Ev hanımları artık emekli olabilecek! Üçte bir tutarı devlet tarafından karşılanacak! Tüm detaylar haberimizde.

Emekli olmak isteyen ev hanımlarına müjde geldi! Sadece bu tutarı ödeyerek emekli olabilirsiniz. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV HANIMLARININ PRİM TUTARLARI

Emekli olmak isteyen ancak çalışma fırsatı olmayan ev hanımlarına önemli gelişmeler bildirildi. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının ödemesi gereken prim tutarları belli oldu. Ev hanımlarının ödeyeceği primin üçte bir tutarı ise devlet tarafından karşılanacak. İsteğe bağlı sigorta ödemelerinde ev hanımları en düşük 4 bin 292 TL olan prim tutarının 1430 TL'sini devlet karşılayacak şekilde ödeme yapacak. Emeklilik hakkı kazanan ev hanımları sağlık hizmetlerinden de ücretsiz şekilde faydalanabilecek. Yapılan emeklilik sistemi düzenlemesiyle Bağ Kur prim gün sayıları 9 binden 7 bin 200 güne düşürülerek SSK'lı vatandaşlarla eşitlenmiş olacak. 


Esnaf ve tüccarların faydalanacağı yeni düzenlemeyle birlikte 5 sene erken emekli olma şansı yakalanacak. Bu düzenlemeyle birlikte emekli olmak isteyen kişiler daha az prim ödeyip daha yüksek emekli maaşı alabilecek. Prim reformu sonrasında emekli olacak kişilerin gelirleri yüzde 20 oranında yükselecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre küçük esnaf ve tüccar daha az prim ödeyerek emekli olabilecek. Yapılan çalışma sonrasında aradaki 1.800 günlük prim farkı ortadan kalkacak. Aynı zamanda son gelişmelerden bir tanesi de emeklilere verilecek bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödemesi oldu. Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Ödemeler Kasım ayının başlangıcında hesaplara geçecek. Eşini kaybeden kadınların ve yetimlerin aldığı maaş hissesine göre ikramiye ödemesi hesaplanacak. Vefat eden eşin maaşının yüzde 50 oranını alan kişiye 2 bin 500 TL ödeme yapılacak. Emekli olan ancak sigortalı şekilde çalışmaya devam eden emeklilere ikramiye ödemesi yapılmayacak. 

Ekonomi Haberleri