Devlet 11.400 TL Maaşı Artırmak İçin Harekete Geçiyor! Asgari Ücrette Yeni Gelişmeler!

Yaklaşan yılbaşıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak zam konusu gündemi meşgul etmeye başladı. Uzmanlar, 11.400 TL olarak belirlenen maaşın yılbaşında yüzde kaç artacağını tahmin ediyor? Bu konuda hükümetin attığı adımlar da dikkat çekiyor.

Milyonlarca emekli ve çalışan, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda verileceği iddia edilen özel primler ve yıl sonu zamları konusunda büyük bir merak içinde. Asgari ücretle çalışanlar da dahil olmak üzere ülkenin büyük bir kısmı, bu finansal değişiklikleri dikkatle izliyor. Özellikle, bu yıl memur maaşlarında yapılan yükseltmenin ardından, 2024 yılı için benzer bir iyileştirme beklentisi yüksek.

Prof. Dr. Babuşçu'nun Tahminleri: Zam Tarihi ve Beklentiler

Prof. Dr. Babuşçu, bu konuyla ilgili ilginç tahminlerde bulundu. Ona göre, yıl sonuna kadar emekliler ve çalışanlar için büyük bir zam yapılacak; ancak bu yüksek zam oranı, 2024 ve 2025 yıllarında düşük oranlarda kalacak. Babuşçu, bu durumu, hükümetin kısa vadede yüksek beklentiler oluşturup, uzun vadede bu beklentileri karşılamayacağı şeklinde yorumluyor.

Cumhuriyet Bayramı Primleri: Gerçekten Bir Avantaj mı?

Ayrıca, 29 Ekim'de verilecek olan '5 bin TL Cumhuriyet primi' konusunda da Babuşçu, bu tür ödemelerin yalnızca bir "gecikme taktiği" olabileceğini belirtti. Babuşçu, 2024 ve 2025 yıllarında enflasyon oranının altında zamların yapılacağını tahmin ediyor ve bu nedenle yıl sonu ve Cumhuriyet primi gibi vaatlerin, emekliler ve çalışanlar için yalnızca bir oyalama olduğunu düşünüyor.

Ekonomi Haberleri