Dev kredi kutusu açıldı! Tam 1 milyon TL faizsiz kredi başvuruları açılıyor: Şartlar sıralandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, KOBİ ler için önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

KOBİ'LERE MÜJDE! 1 MİLYON TL'LİK FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, tarafından yapılan açıklamaya göre olumsuz hava şartlarından etkilenen ve zarara uğrayan KOBİ’lere özel KOSGEB tarafından Acil Destek Kredisi açıklandı.


Ankara Sanayi Odasının Kasım ayı toplantısında konuşan Bakan Kacır, önemli açıklamalarda buludu. Bir çok kişinin merakla takip etiği toplantı da konuşan Bakan Kacır maddi boyutlu hasarlardan dolayı KOBİ lere kredi verileceğini duyurdu.

1 MİLYON TL FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ.

"İstanbul'un Şile ve Ağva, Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli, Batman'ın Merkez, Diyarbakır'ın Bismil ve Bursa'nın Gemlik gibi yerleşim yerlerinde yaşanan doğal afetten kaynaklı olarak maddi hasarlı olan KOBİler destek alabilecek. Bakan Mehmet Fatih Kacır, hasarlarını belgeleyen ve kayıt altına alan KOBİ'lerin, program dahilinde 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi müjdesi verildi. Kredi hakanda detaylar veren Bakan Kacır ayrıca 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli olacak şekilde oluşturulan kredinin KOBİlere destek olacağını da duyurdu.

DESTEĞİN DETAYLARI

KOBİler iş yerinin hasarlı olduğunu hasar tespit komisyonları tarafından kayıt altına aldıktan sonra bu belgeleri ile birlikte KOSGEB ile protokol imzalayacak ve bankalar aracılığı ile faizsiz kredi kullanabilecek.

İlk 12 ay geri ödemesiz olan ve 24 ay vadeli bu krediler anaparasını bankaya 3’er aylık taksitlerle geri ödeyebilecek.

Ekonomi Haberleri