Dev banka faiziyle para iadesi yapacak! Bu pazartesi hemen başlıyor!

O tarihler arasında o bankanın kredi kartıyla taksitli alışveriş yapanların dikkatine! Kredi kartı faizlerine yönelik müjdeli duyuru geldi. Kredi kartından alınan fazla faizlerin hepsi euro cinsinden yasal faizler uygulanarak alınacak!

ING Bank duyurdu! Kredi kartları üzerinden fazla kesilen tutarları geri ödeyeceğini açıklayan ING Bank’ın müşterileri, birkaç yüz euroya kadar ödeme alabilecek! 

ING Bank yeni bir açıklama yaparak 2020 yılında alınan karar kapsamında fazla alınan kredi kartı faizlerinin geri ödeneceğini duyurdu. 2020'de Finansal Hizmetler Şikayet Enstitüsü (Kifid) kararı kapsamında geri ödeme yapacağını aktaran banka, tüm detayları da açıkladı. Bankaların fazla faiz aldığı gerekçesiyle verilen kararda ING, fazla alınan kredi kartı faizlerinin hesaplandığını ve geri ödeme yapılacağını belirtti. Bankaların başta kabul etmediği bu karar, artık yavaş yavaş uygulanmaya başlandı. 


Kimler ING Bank’tan geri ödeme alacak? 

ING Bank, 2001 yılı ile 2021 yılları arasında ING Bank’ın kredi kartı ile taksitli ödeme seçeneği kullanan müşterilerin geri ödeme alacağını açıkladı. Ayrıca söz konusu bu müşterilere her yıl için geri alacakları miktarı gösteren bir kişisel teklif sunulacağı da vurgulandı. Tekliflerin yasal faizleri de kapsayacağı belirtilirken, toplam farkın 50 euro ve fazlası olması durumunda geri ödeme yapacağına dikkat çekildi. Yani, daha düşük tutarlarda geri ödemelerin yapılamayacağı aktarıldı. Henüz kaç müşterinin faydalanacağına dair açıklama yapmayan bankanın çok sayıda müşterisinin geri ödeme alacağı düşünülüyor. 

Ekonomi Haberleri