Depoyu fullemeyen karalar bağlayacak! Devasa zam kararı az önce duyuruldu

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen artışlar araç sahiplerini endişelendiriyor. Bugünlerde aldıkları zamlarla sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatları, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla da doğrudan ilişkilendiriliyor. İşte detaylar...

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarının sürekli olarak değişmesine neden oluyor. Son olarak, benzin ve motorin fiyatlarına yapılan zamla birlikte 21 Mart'ta liste fiyatları güncellenmişti.

Bugün, akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam daha geldi. Bu zam, döviz ve petrol fiyatlarındaki artışın etkisiyle gerçekleşti. Benzin ve motorin fiyatlarındaki zamla birlikte, litre fiyatları 43 Türk Lirasını aştı. Ayrıca, oto gaz grubunda da fiyat artışı bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM


Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki artış, benzin ve motorin fiyatlarına yeni bir zam getirdi. Uluslararası piyasalarda Brent petrol varili 87 doların üzerinde işlem görüyor. Bu zamla birlikte, benzinde litre başına 1,34 Türk Lirası, motorinde ise 1,11 Türk Lirası artış yaşandı. Sonuç olarak, benzin ve motorin litre fiyatı 43 Türk Lirasını aşarken, geçtiğimiz hafta benzin ve motorine 1 Türk Lirasının üzerinde zam yapılmıştı.

22 Mart itibarıyla oto gaz grubunda da 45-50 kuruş fiyat artışı beklentisi var. Oto gazın litresi şu anda ortalama olarak 22 Türk Lirasından satılıyor. Ancak, yapılan zam sonrasında fiyatların 22 Türk Lirası 50 kuruş bandına çıkması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri