Dar gelirliye 6.667 TL cep dolduran yardım! Haberi olmayanın hakkı yanacak

Aile Bakanlığı'ndan bu yaş grubuna müjdeli haber geldi. Son haberlere göre iki ay içinde başvuruda bulunan vatandaşlara 6 bin 667 TL ödeme yapılacak. Detayları haberlerimizde bulabilirsiniz.

Aile Bakanlığı istihdam desteklerine ilişkin yeni bir duyuru yayınladı. Bu yardım, 18 ila 55 yaş arasındaki vatandaşlara sağlanmakta olup, sosyal güvenlik katkısını almaya hak kazanan bir işi olanlara verilmektedir.

Açıklamada, bu destekten kimlerin yararlanabileceği ve bunun gerçekleşmesi için hangi şartların yerine getirilmesi gerektiği ayrıntılarıyla anlatılıyor. İŞKUR'a kayıtlı ve çalışabilecek durumda olan herkes bu destekten faydalanabilmektedir.

"Aile Bakanlığı'ndan yeni finansman programı"


Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Programı kapsamında açıklanan bilgiye göre, düzenli sosyal yardım programı alan hanelerde yaşayan 18-55 yaş arası kişilere yönelik nakit yardımı başlatıldı. Bu yardımlar, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından istihdam edilebilir olarak değerlendirilen, İŞKUR'a kayıtlı ve sosyal sigorta primi almaya hak kazanan kişilere yapılmaktadır.

Bu destekten kimin yararlanacağı ise merak konusu. Edinilen bilgiye göre, İŞKUR aracılığıyla mülakata alınan ve sosyal sigorta kapsamına girenler bu destekten yararlanabilecek. Aile İşleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Çalışma bilgileri sosyal sigorta kurumu belgelerinde yer alan sosyal yardım alıcıları 60 gün içinde yardım alabilirler."ifadelerini kullansı.

"Aile Bakanlığı'ndan 6.667 TL ödeme"

Aile Bakanlığı, İŞKUR aracılığı ile çalışmaya başlayanlara yapılacak ödemelerin ayrıntılarını paylaştı. 2024 yılında toplam asgari ücretin 1/3'ü olan 6.667,50 TL ödenecek. Başvuruda bulunmanız gereken tek şey kimlik belgesidir. Başvurunuzu bulunduğunuz yerdeki Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfına iletebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri