Dar gelirlilere sosyal yardım geri döndü! Bu şartı taşıyanlar 7.609 TL yardım alacak

Ocak ayında çok sayıda sosyal yardım ödemesinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmasının ardından Şubat ayı ödemeleri ve destek artışlarına ilişkin soruşturmalar hızlandı.

Geçtiğimiz hafta içi evde bakım maaşları ile sosyal ve aynı zamanda ekonomik destek ödemeleri ülke genelindeki insanların hesaplarına yatırıldı. Yaşlı ve engellilere yönelik aile destek paketleri ve emeklilik ödemeleri Ocak ayı ortasında başladı. Ocak ayı sosyal yardım ödemelerinin kademeli olarak hesaplara aktarılması ve bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı duyurularla Şubat ayı ödemelerine ilişkin soruşturmalar hızlanıyor. Bu bağlamda Şubat ayı içerisinde hangi sosyal yardım ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve güncel destek demelerinin ne olduğu en çok araştırılan konuların başında gelmeye başladı.

Evde bakım maaşı ödemesi Şubat 2024

Ocak ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 560.000'den fazla uygun vatandaşın hesabına evde bakım maaşı ödemesini gönderdi. Geçen hafta evde bakım desteğinin verilmesinin ardından Şubat ayı ödemelerine ilişkin sorular devam ediyor.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, daha önce destek ödemelerinin yüzde 50'ye yakın arttığını açıklamıştı. Bu kapsamda evde bakım maaşı ödemesi 5.097 TL'den 7.608 TL'ye çıkarıldı. Şubat ayından itibaren evde bakım çalışanlarının maaşları ve çeşitli sosyal yardım giderlerine yönelik destek miktarı artacak.


Evde bakım maaşı Şubat 2024'te ne zaman ödenecek?

Aile ve Sosyal Refah Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024 yılı maaş katsayısı esas alınarak yapılan hesaplamaya göre evde bakım ve diğer destek maaşlarının 7608 TL'ye artırılacağını açıkladı. Yapılan duyurunun ardından sosyal yardım yardımlarından yararlanan vatandaşlara da Şubat ayında çeşitli ödemeler yapılacak. Bakım maaşı bir önceki ayın ödeme planına göre ödenecektir.

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında evde bakım maaşı alacak olanlara ay ortasında bildirimde bulundu. Bu kapsamda 2024 yılının ilk ayında evde bakım maaşları ay ortasında ödendi. Şubat ayında evde bakım çalışanlarının maaşları ay ortasında ödenecek. Evde bakım maaşları 15 Şubat civarında halkın hesaplarına aktarılacak ve bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak bir tebliğle halk bilgilendirilecek.

Ekonomi Haberleri