Dar Gelirliler İçin 500 Bin Konut Müjdesi Geldi!

Konut sorunu son dönemin en önemli problemlerinden biri haline geldi. Bu bağlamda dar ve orta gelirli vatandaşları sevindiren açıklama geldi. Hükümet, Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamında sosyal konutlar inşa edecek. İşte konut seferberliğinde yapılan açıklamalar!

Hükümet, Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirli için konut seferberliği başlatıyor. Bu kapsamda her sene 100 bin sosyal konut toplamda da 500 bin konut yapılacak, dar ve orta gelirli vatandaşlar bu şekilde ev sahibi olacak. Peki “500 bin konut ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM Başkanlığı'na sunulan 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'nın önemli ayaklarından birini kentsel dönüşüm ve konut projeleri başlıkları yer alıyor.

Her Yıl 100 Toplamda 500 Bin Konut Müjdesi!

Beş yıllık plan döneminde, başta büyük şehirler olmak üzere konut sorununun çözümü için Toplu Konut İdaresi'nce dar ve orta gelirli vatandaşlar için her yıl 100 bin konut yapılacak. Toplamda da 500 bin konut yapılmış olacak.

Yapı stoku, kentsel altyapının niteliği, toplumsal güçlükler, afet risk durumu, finansman ihtiyacı gibi faktörler dikkate alınarak dönüşüm alanları belirlenecek. Kentsel dönüşüm strateji belgelerinin hazırlanması zorunlu hale gelecek.

Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında Anlaşmazlıklar Çözülecek!

Plan çerçevesinde gayrimenkullerin gerçek değerleri tespit edilecek ve değer artışlarının kentsel dönüşümde finansman kaynağı olarak kullanılması sağlanacak. Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki anlaşmazlıkların daha hızlı çözüme kavuşması için ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

Kentsel dirençliliği artırmak ve olası riskleri azaltmaya ilişkin çalışmalar yürütülecek. Bunun için 1/1000 ölçekli aktif fay haritaları hazırlanıp, fay sakınım hattı belirlenecek. Tüm tapu işlem belgeleri elektronik ortama aktarılacak ve işlemlerin elektronik ortamda takibi gerçekleştirilecek. Afetzede vatandaşların barınma ihtiyacını en kısa zamanda karşılayacak şekilde hak sahipliği, geri ödeme ve finansman yöntemleri ile ilgili mevzuat tekrardan ele alınacak.

Ekonomi Haberleri