Cumhurbaşkanından 120 m2 ucuz konut müjdesi! TOKi düğmeye bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla toplu konut inşaatı ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

Son dakika olarak aktarılan bir haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla toplumsal sorunların çözümü için çalışma başlatıldığı ve bu çerçevede dar gelire sahip vatandaşların konut sorununun çözümü için düğmeye basıldığı ortaya çıktı. Verilen talimatlar sonucunda ekonomi yetkilileri, düşük gelirli insanlara yönelik sosyal konut projelerinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Koşullar ne olacak?

Edinilen bilgilere göre, düşük gelirli kişilere yönelik toplu konut inşaatı için 18 yaş ve üzeri şartı arandığı, konutların yalnızca düşük gelirli kişilere satıldığı ve ikamet şartının bulunduğu biliniyor. Başvuru yapacak kişilerin TOKİ'den ev satın almamış olması ve ev sahibi olmaması gerekmektedir.

Hangi ilde yapılacak?


81 ilde dar gelirlilere yönelik toplu konut kampanyasının uygulanacağı açıklanırken kontenjanın eyalet/ilçe nüfusuna göre belirleneceği bildirildi. Nüfusun fazla olduğu yerlerde ise, daha fazla kota verilmesinin gündeme alındığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

"Konutlar 2+1 ve 3+1 olarak inşa edilecek"

Dairelerin 80 ila 120 metrekare alana sahip olacağı söyleniyor ve 2+1 ve 3+1 formatında inşa edilecek. Vatandaşlar 2+1 ya da 3+1 dairelere başvuru yapabiliyor.

Ne zaman ve nasıl başvurmalıyım?

Toplu konutlarla ilgili bilgiler geldi, inşaat başladı. Toki'nin deprem bölgesindeki çalışmalarının büyük kısmını yıl sonuna kadar tamamlaması planlanıyor. Düşük gelirli insanlara yönelik toplu konut projelerinin 2025 yılına kadar başlaması planlanıyor.

Ekonomi Haberleri