Cumhurbaşkanı Erdoğan 8.000 TL Zamı Onayladı! Ödeme Saati Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye müjde! Temmuz zammına ek olarak 8.000 TL seyyanen zam onaylandı.

Emekli Maaşlarına Ek Zam

Temmuz ayında yapılan %25 oranındaki zam emeklileri tam anlamıyla tatmin etmemişti. Hayat pahalılığı her geçen gün artarken enflasyon rakamları da yükseliyor ve emekliler ciddi geçim sıkıntısı yaşıyordu. Bu nedenle bir süredir emekli maaşlarına ek zam beklentisi bulunuyordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme gerçekleştirdi. Peki, emekliye seyyanen zam gelecek mi? Emekli maaşlarına ek zam yapılacak mı? Emekli maaş zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Son Dakika Müjdesi

SSK, BAĞ-KUR, 4C ve EYT emeklileri için yeni bir son dakika açıklaması yapıldı. Uzun süredir emeklilerin talep ettiği seyyanen zam için yeşil ışık yakıldı. Emekliler, bu karara sevinecek. Çünkü maaşlarına ek zam geliyor. Temmuz ayında yapılan %25 zammın yanı sıra talep edilen 8.000 TL'lik seyyanen zam da Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. 16 milyon emekli vatandaş, bu kararın ardından mutluluktan havalara uçacak.

Emeklilerin %25 oranında zamlı maaşlarını almaya başlamasının ardından akşam saatlerinde açıklama yapıldı. Milyonlarca emeklinin beklediği kararı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Emekliler için seyyanen zam talebi için başvuru koşulları hemen belirlendi ve çalışmalar başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ek teklifi hazırlayarak TBMM'ye sunacak ve ek zam kısa sürede onaylanacak.

Emekli Maaşları Sil Baştan Değişiyor

Temmuz ayında emekli maaşlarına %25 oranında artış yapılmış, memur maaşlarına ise %17,55 enflasyon farkı ek olarak 8.077 TL seyyanen zam yapılmıştı. Türkiye Emekliler Derneği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekliye de seyyanen zam yapılması için çağrıda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nihayet bu taleplere yanıt verdi. Emekli maaşı alanlar sevinçten havalara uçacak. 8.000 TL'lik seyyanen zam artık Erdoğan'ın gündeminde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların kısa sürede onay alması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri