Çocuklu kadınlara 11.288 TL nakit destek ödemesi! Şartı taşıyana 12 ay kesintisiz ödeme!

Kadın istihdamının arttırılması için annelere ve bakıcılara 325 Euro verileceği açıklandı! Anneler için aranan şartlar nelerdir? Bakıcılar için aranan şartlar nelerdir? İşte detaylar.

Açıklamada, kadın istihdamının artırılması için çalışan annelere eğitimli bakıcılar için ayda 325 euro teklif edileceği ve haziran ayında başlayacak projeden kimlerin yararlanacağı belirtildi.


Avrupa Birliği'nin kadın istihdamını artırmaya yönelik sosyal projesi kapsamında çalışan annelere ve bakıcılara verilen destek şu anda bir yıl boyunca aylık 325 euro (11.288,24 Türk lirası). Evde eğitimli bakıcı çalıştıran kadınlara bu dönemde 325 euro (11.288,24 TL) tutarında destek kapsamında 12 aylık maaş verilecek.

ANNELER İÇİN İSTENİLEN ŞARTLAR NELERDİR?

Ancak ilk şartın 36 aya ulaşana kadar ilk şartın 12 aya kadar kullanılabileceği, ikinci projenin ise haziran ayında başlayacağı vurgulandı. Buna ek olarak annenin şartları arasında; 0-24 ay çocuğu olan annenin başvuru yapması, Belirtilen başvuru tarihinde 0-36 ay çocuğu olan annenin başvurması, SSK sahibi olması, Eğitim veren annelerde ikamet etmesi yer almaktadır. Bakıcılar, İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde çocuklarının 12 ay içerisinde tam zamanlı çalıştırılmasından yararlanabiliyor.

BAKICILAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Bakıcılara yönelik gereksinimler de paylaşıldı. Bu konuda bazı kişiler, bakıcı bulma şartlarına göre çocuğa ilk bakacak bakıcının 18 yaşını doldurmuş olması gerektiğini, bakılan çocuğun aileyle herhangi bir temasının bulunmaması gerektiğini belirterek, 0-36 ay arası çocuk bakımı ile ilgili eğitimi tamamlamalı ve sertifika sahibi olmalıdırlar. Ayrıca lise ve üniversite de çocuk bakıcılığı bölümlerden mezun olmak ve bakacağı çocuk ile aynı adreste ikametgah etmesi gerekmektedir.

Ekonomi Haberleri