Çocuklu ailelere devletten 5.705 TL nakit yardım! 1-2-3-4-5 çocuk fark etmiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların ailelerinden ayrılmamasını sağlamak amacıyla Eylül ayı içerisinde 579 Milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi gerçekleştirdiklerini bildirdi. Ayrıca, çocukların sosyal ihtiyaçlarına yönelik...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ödemelerin yanı sıra çocuklar için de sosyal destek ödemeleri sağlıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ödemelerden biri de Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesidir. Bakan Göktaş, 579 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını açıkladı.

Aile bütünlüğünü koruma hedefi

Bakan Göktaş, çocuk politikalarının temelinde aile bütünlüğünü koruma ve çocukların sağlıklı bir şekilde aile ortamında büyümeleri olduğunu vurgulayarak, bu nedenle ihtiyaç sahibi ailelere çocuklar için Sosyal ve Ekonomik Destek sağladıklarını ifade etti. Aile bütünlüğünü koruma ve çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden uzaklaşmamalarını hedeflediklerini belirten Bakan Göktaş, bu konuya büyük önem verdiklerini dile getirdi.


Çocuklar için 579 milyon TL ödeme gerçekleşti

Toplumun kimseyi geride bırakmayan bir vizyonla hareket ettiklerini belirten Bakan Göktaş, "Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri ile ailelere destek sağlıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel ihtiyaçlarını ve eğitim masraflarını karşılıyoruz. Bu kapsamda SED hizmetinden yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına Eylül 2023 tarihinde toplam 579 milyon TL ödeme yaptık" dedi.

SED ödemesi zamlandı

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan SED yardımı yüzde 17,55 oranında artırıldı. Bu çerçevede, 3,038 TL ödeme alan bir aile, yeni zamlı oranlarla birlikte 3,571 TL ödeme alacak.

Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4,853 TL'den 5,704 TL'ye yükseltildi.

Ekonomi Haberleri