Çocuk başı 200 TL yardım ödemesi başladı! PTT'ye kimlikle başvuran alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şartlı Sağlık Yardımı adı verilen yeni bir hibe programı duyurdu. "Şartlı Sağlık Desteği" adı verilen yeni destek programı kapsamında annelere çocuk başına aylık 100 TL verilecek, desteğin iki ayda bir PTT aracılığıyla annenin hesabına yatırılacağı açıklandı.

3294 sayılı Kanun kapsamında, sosyal güvencesi olmayan yoksul haneler, 0-6 yaş arası çocuklarının sağlık kontrolünden geçmesi ve hamile kadınların hamilelik ve doğum sırasında sağlık kontrolünden geçmeleri koşuluyla düzenli sağlık kontrollerinden yararlanma hakkına sahiptir. Hastanelerde yapılan bu kontroller sonrası ise nakit yardımı alabilirsiniz. Ödemeler doğrudan PTT aracılığıyla anne adına açılan hesaba yapılacak. Bu destek kapsamındaki ödemeler ise çocuk başına aylık 100 TL olup, ödemeler aylık olarak hesaplanmakta ve iki ayda bir yapılmaktadır.

ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI KOŞULLARI

Hanede sosyal sigortalının bulunması, Sağlık Bakanlığınca belirlenen tarihte düzenli sağlık kontrolünün yaptırılması ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulunun hanenin sağlık durumunun iyi olduğuna kanaat getirmesi gerekmektedir.


ŞSY programı kapsamında 0-6 yaş arası kız ve erkek çocuklara ayda 100 TL (72 aya kadar), hamile kadınlara ise ayda 200 TL (9 aya kadar) yardım yapılıyor. Doğum sonrası kadınlara ayda 300 TL (2 aya kadar), hastanede doğum yapan kadınlara ise bir defaya mahsus 500 TL nakit yardımı yapılıyor. Bakıma muhtaç çocuklar ile hamile ve doğum yapan kadınların muayene ve takip aralıklarına ilişkin kanunlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirleniyor.

Şartlı Sağlık yardımından yararlanan çocuğun;

Sağlık Bakanlığınca belirlenen tarihte sağlık muayenesinin yapılmaması,

72 ayını doldurması,

Yardımın kayıtlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYD) haber vermeden adresinizi değiştirmeniz,

Hanesinin Mütevelli Heyetince muhtaçlık durumunun ortadan kalktığının tespiti,

Vefat etmesi,

Yararlanıcının ebeveyni öldüğünde yardımlar sona erer.

Ayrıca ŞEY ve ŞSY başvurusu çerçevesinde akdedilen sözleşmeye aykırılığın tespiti halinde yardım ödemesi geçici veya tamamen durdurulabilecek.

Ekonomi Haberleri