Çocuğu olan anneler başvuruya koşsun! Şartı sağlayan her ay 3.707 TL yardım alıyor!

Devlet tarafından her ihtiyaca özel olarak fırsatlar verilirken bu defa çocuklu anneleri yakından ilgilendiren haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi açıdan sıkıntılı olanlara özel destek paketi oluşturdu. İşte başvuru şartları ve tüm detaylar...

Çocuklu ev hanımlarının belirlenen şartlara uygunluğu kontrol edilmesiyle aylık 2.059 TL - 3.708 TL aralığında ödeme yapılacağı bilgisi verildi. Çalışmayan anneler için başlatılan yeni kampanyada Aile Bakanlığı tüm detayları resmi sayfası üzerinde yayınladı. Toplumsal yardım ve dayanışma amaçlanırken bu kampanya kısa süre içerisinde hayata geçirilerek milyonların cebini rahatlatacak.

BAŞVURU KOŞULLARI

-18 yaşını tamamlamış olmak

-TC vatandaşı olup ikametgahın Türkiye olması

-Kirada oturanlar

-Gelir durumunun düşük olup ihtiyaç sahibi olmak

-Kronik rahatsızlığın bulunması

-Çocuk eğitimi alanlar


ÇOCUKLU EV HANIMLARINA SUNULAN DESTEK KAMPANYASI

Acil nakit ihtiyacı olanlara ve çalışmayan annelere yardım eli uzatıldı. Destek ödemelerinden faydalanmak için öncelikle başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvurunun onaylanmasıyla beraber ihtiyaç duyulan süre zarfında destek ödemelerinden yararlanabilirsiniz.

Kampanya içerisinde ev hanımları ve eşini kaybeden ev hanımları için ekonomik destek sağlanıyor. Çocuk okuttuysanız ya da çocuğunuzun herhangi bir sağlık sorunu varsa devlet tarafından destek sağlanıyor. 

Ekonomi Haberleri