Çocuğu okula giden aileler hemen e-Devlet'e girsin! Bakanlık öğrencilere eğitim parası dağıtacak

Her kademedeki öğrenciye Aile Bakanlığı destek dağıtacak! İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla yapılan ödemeler hakkında açıklamada bulundu.

Bakan, okula gidecek ailelere yönelik desteğin başladığını ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ödemelerin yapılacağını belirtti. Böylece çocukların eğitim hayatları boyunca sürekli destek sağlanacağı vurgulandı.

Açıklamasında Bakan Göktaş, eğitim odaklı sosyal yardımlar sayesinde çocukların yetişmesine katkıda bulunduklarını, modelleriyle eğitime desteği sürdüreceklerini ve çocukların eğitim ihtiyaçları için kaynak kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.


Bakan Göktaş çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bakan, aile odaklı bir anlayış benimsediklerini ve eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağladıklarının altını çizdi.

Ayrıca Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL gibi çocuk sayısına göre destek ödemesi yapılacağını vurguladı.

Şartlı Eğitim Yardımı kapsamında da ailelere çocuklarını okula göndermeleri koşuluyla düzenli ödemeler yapıldığını, böylece tüm çocukların eğitime erişimini sağladıklarını bildirdi.

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak, okullar açılmadan önce kaynak aktarımlarının gerçekleştirilecek.

Çocukların eğitimlerine destek olmayı ve ailelerin eğitim masraflarını hafifletmeyi hedefleyen bu adımlar halkı heyecanlandırmaya ve takdir kazanmaya devam ediyor…

Ekonomi Haberleri