Çocuğu ilkokul, ortaokul, lise, üniversiteye giden aileler dikkat! Başvuranlara 6.840 TL eğitim desteği çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere yeni karne hediyesini duyurdu. İlköğretim, ortaokul, yükseköğretim öğrencilerini yakından ilgilendiren gelişme.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan "Başarı Teşvik Programı" kapsamında öğrencilere sağlanacak destek ödemesini açıkladı. Bu önemli gelişmeyle birlikte, ilköğretim, ortaokul ve yükseköğretim öğrencileri, başarılarına yönelik ekonomik teşvikle karşılaşacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, öğrencilere yapılacak destek ödemesi tutarı 6.841 TL olarak belirlendi. Bu ödeme, Başarı Teşvik Programı çerçevesinde başarılı olan öğrencilere yönelik bir teşvik olarak hayata geçirilecek. Program kapsamında, özellikle ilgiyle beklenen bu destek ödemesi, öğrenciler arasında büyük heyecan yaratmış durumda.


Destek ödemesi, asgari ücretin yüzde 60'ına kadar olan bir oranda yılda iki kez ödenecek. Bu uygulama, öğrencilere maddi anlamda önemli bir destek sağlamanın yanı sıra, başarılarını ödüllendirmeyi amaçlıyor. Detaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte kamuoyuyla paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sömestr tatili 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Bu tatil sürecinde, öğrenciler ilk dönem karnelerini alacaklar. Yarıyıl tatilinin netleşmesiyle birlikte, Başarı Teşvik Programı da öğrencilerin gündemine oturdu. Bu program, öğrencilere hem başarılarını ödüllendirme hem de motivasyonlarını artırma amacını taşıyor. Bu kapsamda yapılan ödeme, Türkiye genelinde eğitim sisteminin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor ve öğrenciler arasında bir rekabet ortamı oluşturarak başarıyı teşvik etmeyi amaçlıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal yardım hakkına sahip ailelerin çocuklarına yönelik eğitimde başarıyı ödüllendirmek amacıyla yeni bir destek programını duyurdu. Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, devlet okullarında okuyan ve sosyal yardım almaya hak kazanan ailelere ortaöğretim  ve ilk öğrencilerine, ayrıca yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar başarı desteği verileceği belirtildi.

Başarı desteği sınıflarında ilk üçe girene ve okullarının ilk beşe giren öğrencilere yılda iki defa, net asgari ücretin yüzde 60'ı kadar ödeme şeklinde sağlanacak. Bu kapsamda, net asgari ücret olan 11.402,32 TL'nin yüzde 60'ı olan 6.841,39 TL ödeme yapılacak. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) ile yürüyecek projede, başarılı olan öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrencilere odaklanılacak.

Başvuruların, ödemenin yılda iki kez gerçekleştirileceği belirtildi. İlk dönem sonunda ve yaz tatilinde yapılacak ödemeler için başvurular, ikamet ettikleri ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Yükseköğretimdeki öğrencilere yönelik detaylar da paylaşıldı. Üniversite öğrencilerinden notlarının ortalaması 85 ve üzeri olanlar, net asgari ücret kadar başarı desteği alabilecekler. Fakültelerde ilk beşe giren öğrencilere ise net asgari ücretin iki katı ödeme yapılacak.

LGS'de yüzdelik dilimde ilk beşe giren öğrencilere, net asgari ücretin iki katına kadar tek seferlik başarı ödemesi yapılacak. Son olarak, YKS'de ilk 500 binde yer alan öğrencilere tek seferlik olarak net asgari ücretin üç katına kadar başarı desteği verileceği ifade edildi. Bu kapsamlı destek programı, öğrenciler arasında rekabeti teşvik ederek başarıyı ödüllendirmeyi amaçlamakta ve eğitimde eşitsizlikleri azaltma hedefine yönelik bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Ekonomi Haberleri