Çocuğu evlenen emekli yüzde 30 indirimi kaptı! Bakanlık kesenin ağzını açtı!

SGK, 16 milyon emekliye kapsamlı indirim sağlayacak olan anlaşmalara imza atıyor. Bu kez çocukları evlenecek olan emekliler için yüzde 30 indirim sunan yeni bir promosyon açıklandı.

SGK, 16 milyon emekliye kapsamlı indirim sağlayacak anlaşma imzalayarak ülke çapında birçok işyerinde indirim hizmeti sunmaya başladı. Emekliler, otellerden beyaz eşyalara, terziden gözlük ve işitme cihazlarına kadar birçok alanda yüzde 5 ile yüzde 50 arası değişen indirimlerden yararlanabiliyor.

5.000 firmayla anlaşma!

SGK ülke genelinde indirimler sunarak emeklilere sağlıktan ulaşıma, sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda avantajlar sunuyor. SGK'nın devlet kurulu aracılığıyla 5.500'den fazla özel şirketle anlaşması var. Emekliler, benzin istasyonlarından kafelere, giyimden hırdavatlara, otellerden şarküterilere kadar her eyaletteki birçok işyerinde indirim alabiliyor.


Yüzde 5 ila 50 indirim!

Emekliler %5 ila %50 arası değişen indirimlerden yararlanabilirler. Kendi eyaletlerinde hangi şirketlerin indirim yaptığını öğrenmek isteyen emekliler bu bilgiye emekliler.gov.tr ​​adresinden ulaşabilirler.

Türkiye genelinde SGK devlet müdürlükleriyle anlaşma imzalayan özel şirketlerin arasında spa otelleri, gözlükçüler ve işitme cihazı firmaları öne çıkıyor. Emekliler ayrıca ihtiyaç duydukları ürün ve tıbbi hizmetlerde de indirim alırlar.

Birçok eyalette kaplıca otelleri emeklilere %50'ye varan indirimler sunuyor. Bazı belediyelerde tüm emeklilerin suya ve şehir içi ulaşıma ücretsiz erişimi vardır ve çocuklarını evlendirecek olan emeklilere de %30 indirim uygulanmaktadır.

Ekonomi Haberleri