Çeyrek altın gümbür gümbür geliyor! 4000 TL için korkutan tarih paylaşıldı!

Altın yatırımcılarının yüzünü güldürecek haber! Tüm detaylar haberimizde.

Altın yatırımcıları bu sene paraya para demeyecek! Bu tarihte 4 bin TL olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ALTIN YATIRIMCILARINA İYİ HABER

Altın yatırımcıları 2023 senesinde yüzde 90 oranında kâr elde etti. Uzmanların tahminlerine göre küresel ekonomik gelişmelerin devam etmesi ve jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte altın fiyatları yükselmeye devam edecek. Kuyumcu Bayram Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre 2023 senesi başında 1.100 TL olan gram altın şu an 2 bin 80 TL seviyelerine yükseldi. Çeyrek altın 2023 senesinde 3 bin 240 TL seviyelerinden başladı ve 2024 senesinin sonunda 4 bin TL ile 4 bin 100 TL aralığına yükselmesi bekleniyor. 


Yatırımcılar yükselişleri heyecanla takip ediyor. Altın yatırımcılarının yanında dolar ve Euro yatırımcıları da yüksek kârlar elde etti. Euro ve dolar artışları yüzde 50-55 seviyelerinde oldu. 2024 senesinde ONS fiyatının 2 bin 300 ile 2 bin 400 dolar aralığında olması bekleniyor. Gram altının da 2 bin 500 TL seviyelerine yükselmesi bekleniyor. Küresel ekonomik şartlar ve İsrail Filistin çatışmaları, İran ve Irak gerilimi ve Yemen gelişmeleri gibi riskler de altın piyasasını doğrudan etkiliyor. Uzmanlar 2024 senesinde altın fiyatlarının yüksek seyretmesini tahmin ederken altın yatırımı yapmayı düşünen insanların da elini çabuk tutması ve en düşük fiyatlardan alım fırsatlarını kaçırmaması gerekiyor. Altın yatırımcı için güvenli liman olmaya devam ederken TL cinsi yapılan yatırımların değerini kaybetmemesi için sık sık altın alımı yapılıyor.

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir. 

Ekonomi Haberleri