Cebinde kredi kartı taşıyan karalar bağlayacak! Artık her seferinde 1500 TL'niz gidecek

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren haber gündeme bomba gibi düştü. Aidat ödemelerine yapılacak zam vatandaşların bütçesini zorlayacak.

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren bir gelişme sonrasında, bankaların kredi kartı aidatlarına yönelik yüzde 70 oranında zam yapma kararı büyük yankı uyandırdı. Bu haber, gündemde sıkça yer alan kredi kartı sınırlamalarına dair endişeleri daha da artırdı.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, birçok banka, kredi kartı aidatlarında önemli bir artışa gitmeye hazırlanıyor. Uzun süredir tüketicilerin ve bankaların arasında tartışmalara neden olan kredi kartı aidatları, bu sefer yüzde 70'lik bir zam oranıyla karşı karşıya. Konu hakkında Tüketici Hakem Heyetleri ve tüketici derneklerinden gelen binlerce şikayet, bankaların aidat uygulamalarının ne kadar tartışmalı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.


Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, konuya dair yaptığı açıklamada, "Bu yıl özel bankaların genellikle kredi kartı aidatlarına yüzde 50 ila 70 arasında zam yaptığını gözlemliyoruz. Türkiye'de aktif olarak kullanılan 103 milyon kredi kartı bulunmakta. Bu yıl, bu kartlara yansıtılacak aidat tutarı 30 milyar TL'yi geçecek" ifadelerini kullandı.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 2014 tarihli "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Yönetmelik" çerçevesinde yasal hale getirilen kredi kartı aidatları, belirli şartları içeriyor. Ancak, özel bankaların yaptığı zamların ardından bu şartların aşıldığı, kredi kartı aidat ücretlerinin belirtilen şartları göz ardı etmeye başladığı ifade ediliyor. Bu durum, tüketicileri daha da zorlayacak gibi görünüyor.

Ekonomi Haberleri