Cebinde bu paradan olan eyvah diyecek! Bankalardan kötü haber

Artık bu paralar geçersiz olacak. Bankalar paraların geçersiz olacağına dair uyarı mesajları atmaya başladı.

Bankalardan müşterilere art arda atılan mesajlardan dolayı tüm müşterilerin ilgi odağı bu paralar oldu. Bu paraların bazıları tamamıyla geçersiz sayılacaktır.

Piyasadaki yüksek enflasyon ve Türk Lirası'nın oldukça değer kaybetmesi ATM'lerde fark edilmeye başladı. Bu sebep ile Bankaların almış olduğu karardan dolayı ATM'ler ve banka şubeleri için yeni bir dönem başlayacak.


Banka hesaplarına sahip olan müşterilerin sayısı oldukça artarken, bankalar müşterilerini şaşırtacak yeni bir düzenleme açıkladı. Bu düzenleme banka şube sayısını azaltmaya yöneliktir. Artık birçok banka şube sayılarını azaltacak evden çalışma sistemine geçiş yapacak, böylelikle iş yükünü azaltmaya yönelik bir değişiklik yapmış olacaklar.


Para çekme ve yatırma limitlerindeki yapılan değişiklik resmi olarak açıklandı.

Türk Lirası'nın değer kaybetmesi Türkiye'deki yüksek enflasyon sebebiyle birçok bankanın 10 TL'lik banknotları ATM'lerde kullanım dışı olmasına sebep oldu. Bu açıklama sebebiyle Türkiye'deki enflasyonun ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Artık Yapılacak Olan Bu İşlemlere İzin Verilmeyecek

Belirlenmiş olan bu tutarın altında kalan tutarlar artık şube tarafından çekilip yatırılmasına izin verilmeyecek... Bu sebeple banka müşterilerinin merakı ATM'lere yöneldi. Yapılan açıklamaya göre işlemlerinizi ATM'ler vasıtasıyla yapabileceğiniz bildirildi. Alınan bu karar olumsuz, büyük tepkilere sebep olurken, tüketici mahkemelerinin de alınan karara itiraz edeceği belirtildi.


Bankalar, önceden belirlenen 10 bin TL'lik banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye çıkardı. Bu duruma en çok tepki gösterenler okuma yazması olmayan bireyler, teknoloji ile arası pek iyi olmayan 65 yaş üstü bireyler ve emekli bireyler oldu.


Tüketici Birliği Federasyon Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu söyledi.

Ekonomi Haberleri