Cebinde 1 doları olan bire donup kalacak! Doların 5 ay sonraki kaderini ilk kez açıkladı!

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Profesör Doktor Şenol Babuşçu, 2024 senesi dolar kuru tahminini açıkladı. Doları olanlar bu haberi kaçırmamalı! Detaylar haberimizde.

Şenol Babuşcu 2024 yılında dolar kurunun ne olacağına ilişkin öngörüde bulundu. Dolar ne kadar olacak? Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ŞENOL BABUŞCU'DAN KRİTİK DOLAR AÇIKLAMALARI

Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve beklentilerini değerlendiren ünlü analistci, merkez bankasının 2024 senesinde politika uygulamasının ilk 3 ayında faiz artırımı beklemediğini, ancak Nisan 2024 senesinde enflasyon düşmezse faizlerin yükseleceğini söyledi. Merkez Bankası'nın 2024 senesi faiz kararlarını değerlendiren Babuşçu, "Merkez Bankası'nın 2024'ün ilk üç ayında faiz artırımı yapacağını beklemiyorum. Yerel seçimler tamamlandıktan sonra seçim sonuçlarına ve piyasaya göre kararlar alınıyor. Fakat Nisan 2024'te enflasyon düşmezse faiz artışları devam edebilir. Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF ile işbirliği yapacağını beklemiyorum. Çünkü yirmi senedir sürekli ve net bir şekilde muhalefetini dile getiriyor. Böyle bir politika değişikliğinin yirmi sene içinde gerçekleşmesinin pek olası olmadığını düşünüyorum. Eğer böyle bir siyasi değişim olsaydı şimdiye kadar olurdu." şeklinde ifade etti. 


Konut kredisi faiz oranlarının düşeceği öngörüsü hakkında yorum yapan Babuşçu şunları söyledi: "Faiz konusunda beklentiler yüksek. Faizlerin Haziran 2024'e kadar düşmesini beklemiyoruz. Artabilir ama asla azalamaz. İşlerin bu seviyede devam edeceğine inanıyorum. Maliye Bakanlığı ve kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi verme yönünde herhangi bir planı ve planı yok. Yarın Başkan bir emir yayınlayacak ve işler değişecek. Ancak şu aşamada buna dair bir kanıt olduğunu söyleyemem." Babuşçu dolar kuru hakkında: "Bu yıl dolar başına 30 TL kuruyla sona erecek. Dolar kuru 2024'te de yükselmeye devam edecek. Mart ayının sonunda yerel seçimler olacak. Dolar kuru seçime kadar kademeli olarak yükselecek ancak sert yükselişler gözlenmeyecek. 2024 sonu Nisan başında dolar kuru 33 TL olacak. Bundan sonra ne olacağı hakkında konuşmak için henüz çok erken." açıklamalarını yaptı.

Ekonomi Haberleri