Çalışırken bu parayı almayı unutmayın! Yeni ücreti duyanın gözleri parlıyor

Emekli olacaksanız ya da işten çıkacaksanız bu haber tam da size göre! Yıllık yıllık kıdem tazminatınızı almadan emekli olmayın ya da işten çıkmayın! Detaylar haberimizde.

Yeni artışlarla beraber işsizlik yardımları, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, kıdem tazminatı ve staj maliyetlerindeki değişikliklerin yaşanması öngörülüyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

KIDEM TAZMİNATINDA ARTIŞ 

Asgari ücret açıklandıktan sonra yapılan artış birçok şeyi etkiledi. Bunlardan biri kıdem tazminatıydı ancak kıdem tazminatındaki artış pek çok çalışan için merak edilen bir konu oldu. Stajyerlerin maaşları ve işten çıkarılmalarının bu kadar artması üzerine ayrıntılar soruşturulmaya başlandı. Asgari ücret 2024 yılında brüt 20 bin 2 TL, net 17 bin 2 TL 12 kuruş olarak duyuruldu. Yeni artışın işsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS) ödemeleri, kıdem tazminatı ve eğitim ödemelerindeki değişiklikleri yansıtması bekleniyor. ikramiyeler. 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak asgari ücretle birlikte artacak.


 Asgari ücretli işçinin bir senelik çalışması karşılığında brüt asgari ücret kadar kıdem tazminatı aldığı ancak güncel asgari ücretli işçinin senelik kıdem tazminatının 20 bin 2 TL 50 kuruş artacağı kaydedildi. Güncel asgari ücret artışı GSS ödemelerini de değişikliğe götürdü. Genel sağlık sigortası primlerini ödeyerek hastane ve sağlık tesislerinden faydalanmak isteyenlerin, brüt asgari ücretin yüzde 3'üne tekabül eden 600 TL 8 kuruş ödemesi gerekiyor. Güncel asgari ücretle birlikte lise ve üniversite öğrencilerine stajda ödenen staj ücreti de fazlalaştırıldı. Yeni gösterge 5 bin 10 lira, bu da 2024 senesi adına belirlenen net asgari ücretin %30'una tekabül ediyor.

Ekonomi Haberleri