Çalışan annelere ballı kaymaklı destek! O anneler kira yardımını kaptı!

Devletin destekleri her geçen gün artıyor, ihtiyaç sahiplerine yardım eli giderek güçleniyor. Devlet sosyal yardım ödemelerine yenisini ekledi. Gelen son dakika bilgisine göre yapılacak olan bu destek ödemesi çalışan anneler için yapılacak. İşte detaylar….

Devlet ihtiyaç sahibi ailelere elini uzatmaya devem ediyor. Bir destek haberi de çalışan anneler için geldi. Detaylar haberimizde…


HÜKÜMET DÜĞMEYE BASTI! ÇALIŞAN ANNEYE KİRA DESTEĞİ MÜJDESİ!

Doğum oranlarındaki düşüşe yanıt olarak hükümet, çalışan annelere ek destek sağlamak amacıyla yeni girişimler uygulamaya koydu. Doğum izni süresinin 1 yıla çıkarılmasının yanı sıra maaş artışı, kira veya kreş yardımı gibi öneriler de görüşüldü.

Doğum oranlarındaki düşüş hükümeti harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın azalan doğum oranlarının endişe verici olduğunu açıklamasının ardından annelere destek sağlanmasına yönelik hazırlıkların başlatılması için düğmeye basıldı. Bakanlıklar konuyla ilgili çalışmalar başlattı. Konuyla ilgili verilen bilgilere göre doğum izni süresinin artırılmasına vurgu yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında, doğum izninin uzatılması nedeniyle ortaya çıkabilecek ek masraflar tahmin edilirken, çalışan kadın sayısı, doğum oranı ve işten uzakta geçirilen zamanın etkisi de dikkate alınarak detaylı bir plan oluşturulacak.

Konu geçtiğimiz haftalarda MKYK toplantısında da tartışmaya açılmıştı. Doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkarılmasını savunan kadın grubunun taleplerini MKYK'ye iletmesine, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz üzerimize düşeni yaparız" yanıtını verdi.

KİRA DESTEĞİ

Ak Parti kurmayları, toplanan verilerden yola çıkarak uygulanacak tedbirlerin sadece doğum izniyle sınırlı kalmaması, küresel uygulamalar incelenerek devlet yardımlarının kademeli olarak 2 ve 3 çocuğa da yaygınlaştırılması gerektiği yönündeki görüşlerini paylaştı. İkinci ve üçüncü çocuğa göre izinlerin kademeli olarak artırılmasının yanı sıra, kadınların maaşında, kreş veya kira desteği veya özlük haklarında da yapılabilecek bazı düzenlemeler de gündemde görüşüldü.

ÇOCUĞA GÖRE YAŞ DESTEĞİ

Gelen son dakika haberine göre, çalışmalarda annelerin emekliliğini kolaylaştıracak tedbirlerin de tartışılması bekleniyor. Bu özel durumda, özellikle kadınlar için emeklilik yaşının çocuk sayısına göre uzatılması da tartışıldı. Ayrıca ağır inşaat projelerinde kullanılan aşınma ve yıpranma sistemine benzer bir modelin hayata geçirilmesi öngörülüyor. Yeni modelde çocuk sayısına göre emeklilik yaşında indirim uygulanacak ve ek prim tahsil edilecek.

BORÇLANMA İMKANI

Sunulması beklenen bir diğer formül ise doğum borcuna ilişkindir. Sigorta kapsamına başlamadan önce kadınların doğum masrafları için kredi kullandırılıp kullandırılamayacağı tartışılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak formüller detaylı olarak ele alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı sonrasında hazırlanacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi süreci başlatılacak.

Ekonomi Haberleri