Bütçeye göre fatura dönemi başlıyor! Asgari ücretli ve emekliler böyle ödeyecek

Asgari ücretlileri ve emeklileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bu vatandaşlar yazdan sonra daha düşük fatura ödeyecekler.

Doğalgaz desteğinde yeni dönem başlıyor. Maliye Bakanlığı ile koordineli çalışma başlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, başlattıkları araştırma kapsamında düşük gelirlerin düşük oranlarla, yüksek gelirlerin ise yüksek oranlarla başladığı tespit edildi.

Bir yıl boyunca tüm dairelere verilen 25 metreküp doğalgazın bitmesinin ardından faturalar normal oranda gelmeye başladı. Desteğin geçtiğimiz ay sona ermesinin ardından yeni sistem üzerinde çalışmalara başlandı.

Başlayan çalışmalar çerçevesinde ise düşük gelirli insanlar artık daha az fatura ödemesi yapacaklar. Yüksek gelirli vatandaşlar faturalarını daha yüksek fiyatla ödeyecekler.

ASGARİ ÜCRET KISTAS ALINACAK!


Söz konusu düzenleme çerçevesinde asgari ücret kıstas olarak alınacak. Mevcut doğalgaz desteğinin koşulları şöyle:

"3294 Sayılı Kanun kapsamında olan ve kişi başına aylık gelir miktarı net asgari ücretin (2024 yılında 5667,37 TL) 1/3'ünden az olan haneler, Hanesinde memur çalışan, noter çalışanı ve muhtar bulunanlar dışında hariç) faydalanabilmektedir"

Her yıl kış aylarında verilen 3500 TL'lik doğal gaz hibesi verildi. Yeni düzenleme çerçevesinde gelir şartı olarak asgari ücretin belirleneceği, düşük ücretli emeklilerin ve yoksul işçilerin de düşük faturaya dahil edileceği belirtiliyor.

Doğal gaz sübvansiyonu düzenlemesi Torba Kanuna dahil edildi. Başvuruların sunulmasına bayramdan sonra, Meclis'e sunulan kararnamenin ardından başlanıyor..

Ekonomi Haberleri