Bunu yapanlar günlük 438 TL cep harçlığı alacak! SGK yeni yıl müjdesini verdi

SGK bu kişilere günlük 438 TL ödeme yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

SGK yeni sene müjdesini verdi! Şartları taşıyan herkese günlük 438 TL harçlık ödemesi yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK GÜNLÜK 438 TL ÖDEME

SGK tarafından yapılan son duyurulara göre İŞKUR'la yapılan işbirliği sonucunda yeni bir sosyal destek yardımı başlatıldı. İş arayan adaylara mesleki eğitim verilmesinin yanında maddi destekler de sağlanacak. İŞKUR tarafından başlatılan mesleki eğitim ve maddi destek işbaşı eğitim programları 81 ilde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri yardımıyla gerçekleştiriliyor. Ödemelerden ve programdan faydalanmak için İŞKUR kaydı olması, 15 yaşının tamamlanmış olması, işveren kişinin birinci ya da ikinci derece yakını olmaması, emekli olunmaması, işverenin iş yerinde son bir sene içinde çalışılmamış olması, 


aynı meslekte başka bir İŞKUR kursunun tamamlanmamış olması, daha önce programa katılmama ile ilgili yaptırım alınmamış olması, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olunması şartlarının taşınması gerekiyor. İŞKUR tarafından başlatılan desteklere göre iş arayan kişilere günlük 438.55 TL, tam zamanlı öğrencilere günlük 438.55 TL, yarı zamanlı öğrencilere günlük 328.91 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219.28 TL, geleceğin mesleği eğitimi alanlara günlük 482.41 TL ödeme yapılıyor. Başlatılan programla birlikte katılımcı kişiler hem meslek öğrenebiliyor hem de maddi desteklerden faydalanabiliyor. İŞKUR programlarına başvurular İŞKUR İl Müdürlükleri, Hizmet Merkezleri ve internet üzerinden yapılabiliyor. Programa devam eden katılımcılar kurs süresi boyunca günlük ödemelerden faydalanabiliyor. 

Ekonomi Haberleri