Bu tarihler arasında altın almayan bir daha elini süremeyecek! Dehşete düşürecek rekor rakamı!

Fed faiz oranı kaynaklı ons altın yaz durgunluğu, yatırımcılar faiz artışlarının durduğuna inandıklarında ve en büyük tüketici olan Hindistan'da düğün sezonu başladığında sona erecek.

Fed'in yılbaşından bu yana yaptığı sert faiz artışları nedeniyle altının onsu 2.000 dolar hedefinin altında kaldığı için resesyon sona eriyor. Fed faiz artırımı önündeki perdenin yakında sona ermesi ve yaklaşan düğün sezonunun kurumsal yatırımcıları dünyanın en çok altın tüketicilerinden olan Hindistan'da altına çekmesiyle birlikte, daha yüksek fiyatlar için umutlar yüksek. Kısa vadede, teknik görünümdeki değişiklikler nedeniyle 1.980 dolar seviyesinin kırılması bekleniyor.

Faiz oranları 25 puan yükselirken fiyatlar 1.982 dolara yükseldi. Fed Başkanı Powell'ın FOMC sonrası faiz oranlarının 25 baz puan arttırması yönündeki açıklamalarının ardından doların zayıflaması altın onsuna yardımcı oldu. 20 Temmuz'dan bu güne kadar ons altın ilk kez 1.982 doların üzerine çıktı. Ancak, 1.980 dolarlık teknik seviye geçildiğinde, uçucu sarı metal satıldı. Fiyat, 1.950 destek seviyesi altına düşebilir ve ardından ekonomik göstergeler nedeniyle geri dönebilir. Anlamlı bir yükseliş için 1.987 dolarlık direncin temizlenmesi gerekiyor.


State Street Global Advisors'da baş altın stratejisti olarak değerlendirmeler yapan George Milling Stanley, yaz boyunca bekle ve gör politikası izleyen kurumsal yatırımcıların sarı madenlere daha fazla ilgi göreceklerine inandığını ve bu nedenle daha fazla yatırım yapmak istediklerini söyledi. Hindistan'da talebin artması beklendiği için faiz artırımları durdurulduğunu belirten Milling Stanley, "Özellikle Hindistan'da düğün sezonuna girerken, Ekim ayı civarında başlayan ve yaklaşık olarak altı ay süren altın yarışının başlayacağını düşünüyorum" dedi.

JP Morgan, 2024'te yeni bir rekor bekliyor. Uzun vadeli bir rekor için beklentiler güçlü. ABD finans kurumu JP Morgan, altının ons fiyatının 2024'te yeni bir rekor kırmasını bekliyor. Grup, fiyatların yıl sonuna kadar 2.000 doları bulması ve 2024'ün son çeyreğinde ortalama 2.175 dolar olması ile olası bir ABD resesyon öncesinde altında bir fırsat görüyor.

Bilindiği üzere faiz oranları düşmeye başladığında Çin üretimi 554 tona yükseldi. Bu yılın ilk yarısında Çin'in altın tüketimi yıllık %16,37 artışla 554,88 ton oldu. Çin'in devlet yayın kuruluşu CCTV'ye göre, aynı dönem üretim bir önceki yıla göre %2,24 artışla 178,6 tona ulaştı. Çin Altın Derneği, büyük altın şirketlerinin aktif olarak birleşme ve satın almaları teşvik etmesi ve yüksek kaliteli altın kaynaklarını daha da güçlendirmesi ile altın işletmelerinde üretiminin 2023 yılının ilk yarısında normale dönmüş olduğu kaydedildi.

Ekonomi Haberleri