Bu şartı sağlayan her haneye 5000 TL bayram yardımı! Hemen kontrol edin

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram için sosyal yardımlar sıralanmaya başlandı. Başvuru şartlarına uyan herkese 5.000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. İşte bu ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların uyması gereken şartlar ve tüm detaylar...

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiyeleri gündeme gelmeye başlarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla 2 Nisan tarihiyle beraber ödemeler hesaplara aktarılmaya başlandı. SGK tarafından ölüm aylığı alan vatandaşlara için de promosyon müjdesi verildi. İşte sosyal yardım alanlara yapılacak desteklerin neler olduğu ve şartlar haberimizde.

2024 DUL VE YETİM BAYRAM İKRAMİYESİ
Emekli maaşları üzerinden yüzde 75 oranına hak eden dul ve yetimere 2.250 TL, yüzde 50'sini hak edenlere 1.500 TL, yüzde 25'ini hak edenlere 750 TL ödeme yapılmaktadır.
Eşinin hayatını kaybetmesi durumunda yüze 50 hisse oranıyla ölüm maaşında 1500 TL ikramiye ödemesi yapılırken yüzde 75 hisse oranıyla ölüm maaşı hak sahiplerine 2.250 TL ödeme gerçekleşir.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
Bakan Işıkhan açıklamalarında sosyal medya hesabı üzerinden ikramiyelere dair bilgileri yayınladı. Paylaşım üzerine her ayın 17 ve 18'inde 4A emeklilerine ikramiye ödemeleri 2 Nisan tarihinde yatırılırken geri kalanlara ise 3,4 ve 5 Nisan tarihlerinde yatırılacaktır.

Ekonomi Haberleri