Bu olursa dolar 25 TL'ye düşecek! 8 TL'lik düşüşün şifresini verdi

Doların 25 TL'ye düşeceğinin açıklaması yapıldı. Gelen son dakika açıklamasına göre dolar bu tarihte bu fiyat olacak!

Dolar kuruyla  ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Konuyla ilgili yeni açıklama yapan ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan son faiz kararıyla ilgili açıklamanın ardından döviz kurunda yeni gelişmeler yaşandı. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından alınan son kararda yalnızca faiz artırmasının enflasyonu tek başına düşürmeye yetmeyeceğini belirten Mahfi Eğilmez tarafından yeni reformlar yapılacağı duyuruldu. Eğilmez tarafından yapılan açıklama kapsamında;


Yanlış faiz ekonomiyi batıracaktır. Bu faiz kararı doğru belirlendiği takdirde ekonomiyi kurtarmaz. Bunun yanı sıra mutlaka birşey koyulması lazım diyerek kur baskısıyla ilgili de açıklama yapan Eğilmez tarafından döviz satıyor şimdilerde alıyor. Kuru 32 ve 33'lerde tutmaya çalışıyor. Bunun sebebi de GSMH'nin yüksek görünmesi için dedi. Eğer faiz kararı 80'e çıkarsa da kur büyük ihtimalle 25'e düşer dedi. 

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir. 

Ekonomi Haberleri