Bu Kararla İkinci El Araç Fiyatları Düşüyor! İşte Detaylar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamasına göre, ikinci el araç fiyatları sıfır araç fiyatını aşamayacak. İnternet üzerindeki platformlarla görüşmeler yapılarak denge sağlanması hedefleniyor. Otomotiv sektöründe "6 ay 6 bin kilometre" kuralı da uzatıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bolat, internet üzerinden satılan ikinci el araçların fiyatlarının sıfır araç fiyatını aşamayacağını belirtirken, bu konuda düzenlemelerin yapılacağı sinyalini verdi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bugünkü açıklamada ise otomotiv sektöründe uygulanan "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlamasının süresinin 6 ay daha uzatıldığı bildirildi.

İkinci El Araba Satışlarında Yeni Karar: Bakan Bolat Duyurdu

Son dakika haberine göre; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Bolat, AK Parti'nin Meclis'teki grup toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, otomobil satışlarıyla ilgili yeni düzenlemelerin sinyallerini verdi.

İnternet Üzerindeki İlgili Sitelerle Görüşüldü

Bakan Bolat, konuyla ilgili olarak tüm online satış platformlarıyla görüşüldüğünü ifade ederek, "Bu etkilerin kısa sürede görülmesini bekliyoruz. Temmuz-Ağustos aylarında fiyatlarda dengelemeyi gözlemleyeceğiz. Eğer denge sağlanmazsa, ek tedbirler alabiliriz" şeklinde konuştu.

"6 Ay 6 Bin Kilometre" Kuralının Süresi Uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektörü için alınan tedbirlerle ilgili bir açıklama yaptı. Aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalarla mücadelede etkili olduğu düşünülen "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlamasının uygulama süresi, 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay daha uzatıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklaması şu şekildedir: "Otomotiv sektörü, ülkemizin en güçlü olduğu sektörlerden biridir. Üretim, istihdam, ihracat ve satışlar konularında sağlanan olumlu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz."

Bu haberle birlikte birçok araç sahibi ilanlarda kaldırmaya başladı. Birçok ilanda ise düşüşler başladı..
Kulislerden aldığımız bilgilere göre Bakanlığın Galericilere araç satışını yasaklayacağını duyduk. Temmuz ayında sıfır ve ikinci el araçlarında fiyat düşüklüğünü olacağı duyumunu aldık.

Ekonomi Haberleri