Bu kararı bilen yok! Başvuran emeklilere on binlerce lira tazminat: İşte tek şartı

2 milyon çalışan emekliyi ilgilendiren haber geldi. Kıdem tazminatı üzerine ikramiye ve işsizlik durumunda güvence olurken binlerce lira için başvuru yapılması gerekiyor.

EYT düzenlemesi sonrasında emekli olan ve çalışmaya devam eden 2 milyon çalışan vatandaşlar için yeni çalışmalar olduğu belirtildi. Düzenlemeler sonrasında emeklilik sonrası da kıdem tazminatı ödemeleri hesaplara yer alırken işverenle yapılacak yeni iş sözleşmesi ile emeklilik sonrası çalışma dönemi için de kıdem tazminatı sahiplerini bulmaya başlıyor.

İş üzerinde iade davası başlatılırken boşta geçen süre için de kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeleri yapılmaktadır. Emeklilik öncesi ve sonrası çalışılan süre birleştirilerek kıdem tazminatını hak edenler için adil olacak işlemler başlatıldı.
Özel sektörde çalışanlar sadece en son çalıştıkları işyerinde geçen sürelere, memurlar ise kamuda çalıştıkları süre ele alınarak tazminat ödemesi gerçekleşir. İş sözleşmesinin geçersiz olabilmesi durumlarda iptal edilmesiyle beraber işe iade davası sonucunda boşta geçen zamanlar için de kıdem ve ihbar tazminatı ödenecek. Görüşler üzerine Yargıtay'dan olumsu sonuç gelirken ikinci bir çalışma olduğu bilgisi verildi.


Emekli olduktan sonra çalışanlara kıdem tazminatına dair merak edilenler için gerekli sorulara yanıt verildi. Emeklilik sonrası çalışmaya devam edenlerin mevcut hakları korunacak ve biriken izinler yanmayacak. Kıdem tazminatlarını alabilmek içini işverenin durumuna bağlı olarak emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam edenlerin yıllık izin ücret ödemeler hesaplara aktarılır.

Ekonomi Haberleri