Bu işi yapanlar ayda tam 30 bin TL kazanıyor! Çalışacak işçi bulmak zorlaşıyor!

İş bulmakta zorlanıyorsanız geç kalmadan kendinizi bu işte geliştirin. Ayda 30 bin TL kazanmak mümkün! Tüm detaylar haberimizde.,

Bu iş kolunda çalışacak insan bulamıyorlar. Aylık 30 bin TL'ye çalışacak personeller aranıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AYLIK 30 BİN TL KAZANMAK MÜMKÜN

Ülkenin yeşil mercimek üretiminde ilk sırada olan Yozgat hasat sezonuna başladı. Bazı çiftçiler yeşil mercimek hasatlarını makineyle yapıyor ancak bazı çiftçiler geleneksel yöntemlerle hasat yapıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tırpan işiyle hasat yapan işçi sayısı da giderek azalmaya başladı. Bu sebeple çiftçiler işçi bulmakta zorlanıyor. Tırpan işçilerinin işi ise kolay değil, 30 derece sıcak havanın altında sabah erken saatlerde çalışmaya başlıyorlar. İşçiler günlük 800 TL ile 1000 TL arasında ödeme alıyor. 


Yozgat Çalatlı köyünde 40 dönüm alanda yeşil mercimek ekimi yapan vatandaş Bünyamin Ayverdi 20 yaşından itibaren çiftçilikle uğraştığını söyleyerek arpa, buğday, mercimek, nohut ekimi yaparak senelerdir tırpan ile hasat yaptırdığını söyledi. Makine alamadığını söyleyen çiftçi Ayverdi 40 dönümü yeşil mercimek ektiğini, yağışların da sayesinde bu sene mercimekten yüksek verim beklediklerini söyledi. Çalatlı köyüne tırpan işçisi olarak çalışmaya gelen 56 yaşındaki Hıfzı Erdoğan da çocukluğundan itibaren tırpan hasadı yaptıklarını söyledi. Erdoğan tırpan hasat yapan insanların çok olmadığını, bu işin zor olduğunu, tırpanla hasat yapmanın makineye göre daha uygun olduğunu ve makinede çalışan işçi çok olduğu için maliyetinin yüksek olduğunu, başka çok tırpancı kalmadığını, 7-8 kişi olduklarını, eskiden elle yolunduğunu ve tırpanla daha kolay olduğunu, bir kişinin günde 2.5 dönüm hasat yapacağını ve günlüklerinin 800-1000 TL arasında değiştiğini söyledi. 

Ekonomi Haberleri