Bu İlde Suya Büyük Zam Yapıldı

İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, ağustos ayından itibaren suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapılması önerisi oy çokluğuyla kabul edildi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İZSU Genel Müdürlüğü'nün önerisi doğrultusunda suyun metreküp fiyatına büyük bir zam yapılmasını kararlaştırdı. Yapılan toplantıda alınan karara göre, ağustos ayından itibaren su fiyatlarında yüzde 43,47'lik bir artış uygulanacak. Bu karar, İzmir'deki su kullanıcıları arasında tartışmalara neden oldu.

İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu, İzmir'in önemli bir etkinlik alanı olan Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık etti. Gündemdeki önemli konulardan biri de su fiyatlarındaki zam önerisiydi.

Suya Yapılan Zam Önerisi Kabul Edildi

Genel kurul toplantısında, İZSU Genel Müdürlüğü'nün suya yapılacak zam önerisi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada, ağustos ayından itibaren su fiyatlarına yüzde 43,47 oranında zam yapılması önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. Bu zam kararıyla birlikte İzmir'deki su kullanıcıları, daha yüksek faturalarla karşı karşıya kalacak.

Geçtiğimiz yıl İzmir'de başlatılan şebeke suyu tarifelerinin Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre aylık olarak belirlenmesi uygulaması, Sayıştay'ın talebiyle sonlandırılmıştı. Maliyet artışlarının aylara bölünerek tarifelere yansıtılmasının uygun bulunmaması nedeniyle bu uygulamaya son verildi. Yapılan değişiklikle birlikte yeni bir tarife sistemi oluşturulması gerektiği belirtilmişti.

Sayıştay'ın talebi üzerine alınan genel kurul kararıyla, su fiyatlarına yılda iki kez zam yapılmasına izin verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, İZSU Genel Müdürlüğü, maliyet artışlarını dikkate alarak yılda iki defa su fiyatlarında artış yapabilecek. Bu kararla birlikte zam oranları belirlenirken maliyetlerin ve diğer etkenlerin göz önünde bulundurulması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri