Bu fiyatı görmeden sakın altın almayın! Altın biriktirenlere kritik uyarı

Fiyatlarda hareketlilik devam ederken çeyrek ve gram altın alım satım hareketlerinde takip edilmeye başlandı. Gram altın serbest piyasalarda 1973 TL seviyelerinde çeyrek altın üzerinde 3.242 TL seviyeleri görüldü.

ONS altında tahvil faizleri ABD tarafından yükselişe geçerken buna bağlı olarak dolar endeksinde artış yaşandı. Teknik nedenler durumunda 2020 dolar ve altında geri çekilmeler gün içerisinde yaşandı. Teknik olarak ilk destek noktası takip edilirken 2010 ve 2000 dolar üzerinde diğer destek bölgelerinde karşımıza çıkıyor. Kalıcı gerçekleşmeler durumunda 2035 dolar ile 2045 dolar seviyelerinde direnç bölgelerinde takip edildiği belirtildi.

FİYATLARDA YATAY GİDİŞAT
Gram altın üzerinde kur ve ons altında yaşanan yatay fiyatlama gün içerisinde hareketlenerek dar bant içerisinde yaşanır. Açıklamalarla beraber büyüme üzerine fikir verilirken özellikle ons altında etkiler yaşandı. Küçük yatırımcının altın alımlarında üst seviyelerine bakılırken uzmanlar çeyrek için 3.200 seviyelerinde geri çekilme yaşandı.

GRAMDA ÖNE ÇIKAN BÖLGELER
İlk direnç seviyelerinde 1975 TL takip edilirken üzerinde 1985 TL ve üzerinde 1990 TL seviyelerinde direnç bölgelerinde takibe koyuluyor. Geri çekilmelerle beraber 1970 TL noktasında ilk destek verildi. Fiyatlama altında 1960 TL ve 1950 TL seviyelerinde destek ödemeleri yapıldı.

Ekonomi Haberleri