Bu detayı bilen kişiler ek MTV ödemeyecek! 3 adımda borcu silmek mümkün: İşte yapılması gerekenler

Ek MTV'yi kaldırmak için yapmanız gerekenler artık belli oldu. Bu insanlar para ödemiyor! İşte fazladan MTV'yi 3 adımda kaldırmanın formülü...

Bu yıl depremin ardından MTV'nin iki katı ücret ödeme kararı torba yasayla yasalaştı ve yasalaştı. Ek MTV, 2023'te talep edilen MTV'ye karşılık gelir. Ek MTV'nin ilk taksiti Ağustos ayı sonunda, ikinci taksiti ise Kasım ayı sonunda ödenecek. Otomobil vergisi ek vergisinin ikinci taksitini ödeme dönemi 30 Kasım tarihinde sona erecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve gelir vergisi şeklindeki ödenmeyen kamu borçları artan maliyetlerle karşı karşıya kalacak. Açıklanan kararla yüzde 24 olan kamu borç moratoryum faiz oranı yüzde 36'ya çıkarıldı. Cezaları ve vergileri ödemeyi geciktiren vatandaşlar, 2024'te 2023 yılına oranla yüzde 12 gibi bir oran daha fazla ödeyecek.

DEPREM BÖLGESİNDEKİLER MTV ÖDEMEYECEK


Deprem anında etkilenen bölgede kayıtlı araç sahipleri, depremde yıkılan veya ağır veya orta derecede hasar gören bina sahipleri, deprem nedeniyle eşini veya birinci derece yakınını kaybedenler için ek ücret MTV kabul edilmedi.

Ek MTV'yi nasıl kaldırabilirim?

Aşağıdaki adımları adım adım takip ederek MTV'yi daha da kaldırabilirsiniz.

- E-DEVLET şifreniz ile interaktif vergi dairesine giriş yapınız.

- İnteraktif Vergi Dairesi saufasında rama alanına (sağ üstte) "GENEL AMAÇLI DİLEKÇE" yazın ve tıklayın. Tüm vergi dairelerini seçin. Orada kayıt durumunuzu seçin. Lütfen plakanızın bağlı olmuş olduğu vergi dairesini seçiniz.

Ekonomi Haberleri