Bu borçlarını sonra öderim deyip erteleyen yandı! Bu sistem başınızı yakacak

Ödemelerini geciktiren kişiler için kötü haber geldi. Ödemelerini geciktiren kişiler için kötü haber nedir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Devlet, banka borçlarını ödemeyen, geciktirenler için kötü bir haber açıklandı. Yeni sistem geldi. Bu yeni sistem nedir? Tüm detaylar haberimizde.

ÖDEMELERİNİ GECİKTİRENLER İÇİN ÜZÜCÜ HABER!

Bankalara, devlete borcu olan ve geç ödeme yapanlar için yeni bir sistem geliyor.

Bankalarda kredi not sistemi bulunmaktadır. Banka işlemleri, ödemeler, harcamalar, maaş, borçlar, ödeme şekli kredi notunuzu belirlemektedir. Bu kredi notunuza göre kredi kartı alınabilmektedir. Kredi notunun düşük olmasından dolayı bankalar sadece size banka kartı verir.

Bunun yanında yeni bir sistem gelmektedir. Cumhurbaşkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası yeni kredi sistemi oluşturmaktadır. Vatandaşlar teknolojik yatırımlara fazla kredi istemektedir. Yapay zeka da bu sisteme dahil olarak vatandaşlara kredi notu verilecektir.

Af çıkar düşüncesiyle borçlarını ödemeyenler, geç ödeme yapanlar, faizin silinmesini bekleyenler artık rahat olamayacaklar. Bu kişilerin toplumsal kredi notu düşecektir. Hizmetlerde yararlanırken bu değerlendirilecektir. Notunun düşük olmasını istemeyen kişiler borçlarının ödemesine dikkat edeceklerdir.

Ekonomi Haberleri