Bu bankaya müşteri olanlar dikkat! Bu tarihte hesaplarınızı kontrol edin

ING Bank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve bunlarla birlikte beş bankadan yeni karar çıktı! Ortak karara varan bankalar, yeni faiz oranlarını açıkladı. İşte özel bankaların güncel yeni faiz oranları…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) aldığı kararlarla birlikte bankalar faizlerini yükseltmeye devam ediyor. Yurt içindeki alım talebini düşürmeyi hedefleyen TCMB, bu kapsamda kredi faizlerini yukarı çekerken, bankalar da güncellemeye gitti. Peki güncel oranlarla faizler ne kadar oldu? İşte banka banka güncel faiz oranları ve kredi kampanyaları… 

Enflasyonun artmasıyla birlikte vatandaşların nakit ihtiyacı her geçen gün artarken, TCMB faizleri yükseltmeye devam ediyor. İç talebi dengelemek adına alınan faiz artırım kararlarından bankalar da nasibini alırken, faizler yükseliyor. Peki güncellenen oranlarla faizler ne kadar oldu? Özel bankaların güncel faizleri yüzde kaç? İşte merak edilenler… 

Bankalar faizlerini yükseltti! 

Nakit ihtiyacın arttığı bugünlerde bankalar, TCMB nedeniyle faizlerinde yükselişe gitti. Kredi faizlerini hızla yükseldiği bugünlerde kredi kartı harcamalarını da sınırlandırma kararı alan Merkez Bankası, bu kapsamda faiz oranlarında güncellemeye gitti. Peki güncellenen faiz oranlarının ardından 50 bin liralık kredi tutarının faizi ve aylık ödeme tutarı ne kadar oldu? 


50 bin lira kredinin faizi ve aylık taksit ödemesi ne kadar oldu? 

Bankaların güncel kredi kampanyalarına baktığımızda, her bankada farklı bir oran ve vade seçeneği uygulandığı belirlendi. Mayıs 2024’te başlatılan kampanyalar kapsamında bankaların 50 bin liralık kredilerinde uyguladıkları vade, faiz ve aylık taksit ödemeleri şöyle oldu: 

ING Bank

  • 50 bin lira ihtiyaç kredisi içim 36 ay vade sunan banka yüzde 3.79 faiz oranıyla kredi kullandırıyor. Aylık taksit bedeli ise 2.993,44 TL.

Denizbank

  • 50 bin lira ihtiyaç kredisinde 36 ay vade sunan Denizbank, yüzde 4.74 faiz uyguluyor. Aylık taksit bedeli ise 3.484,98 TL. 

Ziraat Bankası 

  • Kamu bankası olarak hizmet veren Ziraat Bankası, 49 bin liralık krediye 36 ay vade sunuyor. Yüzde 5.34 faiz uygulayan banka, aylık 3.811,19 TL taksitle kredi kullandırıyor. 

Garanti Bankası 

  • 50 bin liralık ihtiyaç kredisi için 26 ay vade sunan Garanti BBVA, yüzde 4.39 faizle kredi kullandırmanın yanı sıra aylık 3.301,14 TL taksit ödemesi talep ediyor. 


TEB 
  • TEB Bankası’nın 50 bin liralık ihtiyaç kredisinde 36 ay vade sunulurken, yüzde 3.99 faiz oranı uygulanıyor. Kredinin taksit ödemesi de 3.094 TL’ye denk geliyor. 

İş Bankası 

  • İş Bankası tarafından çekilecek olan 50 bin liralık kredide 36 ay vade imkanı verilirken yüzde 4.55 faiz uygulanıyor. Kredinin aylık geri ödemeleri ise 3.395,73 TL olarak öne çıkıyor. 

Yapı Kredi 

  • Son olarak 50 bin TL krediye 36 ay vade veren Yapı Kredisi 5.49 faiz oranıyla öne çıkıyor. Aylık taksit tutarı ise 3.894,02 TL olarak belirleniyor. 

Ekonomi Haberleri