Borsa'yı ok gibi fırlatacak formülü verdi! Ünlü ekonomistten altın sır

Son günlerde piyasalardaki dalgalanmaların ardından vatandaş nasıl bir yol izleyeceğini şaşırmış durumda uzmanlardan gelecek önerileri bekliyorlar. Gözü kulağı borsa da olan vatandaşa Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan borsa ile ilgili yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar…

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ya da borsa da parası olanların en çok merak ettiği konu yeni yılda borsanın nasıl olacağı oldu. Konuyla alakalı Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş’tan bir açıklama geldi. Detaylar haberimiz de…


ÖZGÜR DEMİRTAŞ BORSAYI İŞARET ETTİ, YÜKSELİŞ FORMÜLÜNÜ AÇIKLADI: BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, son dönemde dalgalı bir durumda giden Borsa İstanbul'a ilişkin öngörülerini paylaştı. Demirtaş, "Başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, beş Türk şirketinin kredi notunu yükseltirken, iki şirketin not görünümünü güncelledi.

Moody's, Koç Holding, OYAK, Türk Hava Yolları (THY), Türkcel ve Tüpraş'ın kredi notunu B3'ten B2'ye yükseltirken, görünümü durağandan olumluya çevirdi. Moody's ayrıca Shishekam ve Erdemir'in B3 olan kredi notlarını doğruladı ve not görünümünü durağandan pozitife revize etti.

TÜRKİYE'NİN NOTUNU POZİTİFE ÇEVİRDİ

Kuruluş geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu B3 olarak korumuş ancak görünümünü durağandan olumluya çevirmişti.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞTE

Bu gelişmelerin piyasaya yansıması bekleniyor ancak Borsa İstanbul BIST100 endeksi Cuma günü yüzde 0,24 düşüşle 7.996,70 puandan kapandı.

BANKACILIK VE HOLDİNG ENDEKSİ DE DÜŞTÜ

BIST100 endeksi önceki kapanışa göre 19,39 puan düşüş gösterdi ancak toplam işlem hacmi 74,5 milyar lira oldu. Banka borsa endeksi yüzde 0,27, holding endeksi ise yüzde 0,46 düştü.

EN ÇOK GERİLEYEN ENDEKS TURİZM

Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 1,92 ile finansal kiralama faktöringi olurken, en çok düşen ise yüzde 1,07 ile turizm oldu.

"BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Moody's kararının ardından Profesör Sabancı Üniversitesi Finans Komitesi, sosyal medya hesabından Borsa İstanbul'a dikkat çekti. Dr. Özgür Demirtaş şunları söyledi:

"Moody's bazı Türk şirketlerinin kredi notunu yükseltti. Bu son derece doğru bir karar. Ülkenin notunun bir basamak daha yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Borsa da son derece ucuz kaldı." Bunu iyileştirmek için CDS dışı risk priminin düşmeye başlaması gerekiyor. Başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Yurt içinde ise dikkatler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) önümüzdeki hafta Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında açıklayacağı faiz kararı, tüketici güven endeksi ve reel piyasadaki trendlere odaklanacak. Güvenilirlik endeksi ve kapasite kullanımı takip edilir.

Ekonomi Haberleri