Borsa'da parası olanlar o tarihi beklesin! Selçuk Geçer yapanı paraya boğacak sırrı açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer, bir açıklamasında son dönemdeki fiyat artışlarıyla yatırımcılar için cazip hale gelen Borsa İstanbul'un yakın bir süreçte çok sert bir atağa geçeceğini savundu. Geçer, borsa yatırımcılarını "harekete geçmek için o zamana kadar beklemeleri" konusunda uyardı.

8 milyonun üzerinde yatırımcısı bulunan Borsa İstanbul, son yıllarda gerçekleştirdiği halka arzlarla Türkiye'deki popüleritesini artırdı ve ülkedeki her on yatırımcıdan bir tanesinin tercih ettiği platform haline geldi.

Artan fiyatlar nedeniyle fiyat istikrarının sağlanması, özellikle deneyimsiz yatırımcılar arasında paniğe neden oldu. Ekonomi alanında uzman isim Selçuk Geçer, sükunet çağrısında bulunarak, borsada yeni yükselişin ne zaman başlayacağı konusunda bilgi verdi.

Türkiye'nin ekonomi politikaları ve yatırım araçlarına ilişkin değerlendirmeleri ile tanınan Selçuk Geçer, kurdaki değerlenmenin etkisiyle BIST 100 endeksinde çok güçlü bir hareketin yakın olduğunu söyledi. Geçer, yatırımcılara tarihle ilgili bir tahminde bulunarak endeksin 15.000 puandan fazla yükseleceğini ve ardından 20.000 puan artacağını iddia etti.

Borsada beklentiler artıyor!


Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın önceki yıllarda olduğu kadar yoğun olmasa da arka kapıdan piyasaya müdahale etmeye devam ettiğini, bunun da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sıkı para politikasının gevşetilebileceği endişesini artırdığını söyledi. Ayrıca rezerv satışlarının seçim günü yaklaştıkça doları dengede tutacağını da hatırlatab ünlü ekonomist, Nisan ayının USD/TL paritesi ve borsanın yükselişi açısından önemli bir dönem olacağına dikkat çekti.

Selçuk Geçer, geçen Mayıs ayındaki seçimlerden sonra benzer bir rekor kıran hisse senedi yükselişinin gerçekleşmesini beklediğini ve doğru hisse senetlerinin seçilmesi gerektiği yorumunu şöyle ifade etti:

Borsada hangi hisseler yükselecek?

"Mehmet Şimşek'in tahminlerine göre yabancı sermaye durumunun Türkiye'ye girmesi çok düşük bir ihtimal. Bu çerçevede ıcak para girişi olmayacak, dolayısıyla dövizde ciddi bir artış bekleyebiliriz. Ayrıca dövize de olumlu yansıyacaktır. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası dolar bazında düşük seviyede kalarak yükselişini sürdürüyor. Bu işlem sırasında satın alınan hisse senetlerine dokunmayın. Güçlü, sağlam endeks bazlı hisse senetlerine yatırım yapın, uzun vadeli düşünün. 2025-2026'yı hedefliyoruz, bir kere aldıktan sonra bir daha bakmayın.

BIST100 endeksinin 2024 sonundaki 15.000 puan hedefi, Nisan ayından bu yana başlayan yükselişin etkisiyle sürüyor. Enflasyonun 2025'te de devam edeceğini unutmayın. Önümüzdeki birkaç yıl içinde 25.000 puan hedefine ulaşılabileceğini, en az 2-3 yıllık bir bakış açısıyla yatırım yapmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.”

Ekonomi Haberleri