Borsa'da parası olanlar dikkat! Fatih Altaylı bir konuştu pir konuştu: Piyasalarda deprem başlıyor!

Borsa İstanbul'daki kesintilere ilişkin ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'ın mesajının ardından gazeteci Fatih Altaylı, borsaya ilişkin gündemi sarsacak bir açıklama yaptı. Altaylı, 1,5-2 aydır piyasada dolaşan söylentileri açıkladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın son dönemdeki düşüşü, özellikle de dünkü sert düşüşü ardından ekonomist Özgür Demirtaş'ın X hesabındaki paylaşımı gündem oldu. Demirtaş'ın açıklamalarının ardından gazeteci Fatih Altaylı, YouTube'da yaptığı açıklamada borsadaki düşüşe ilişkin gündemi sarsabilecek çarpıcı bilgiler paylaştı.

“1,5-2 aydır yayınlanan bir şey”

Fatih Altaylı konuşmasında, "Bunu söylemek aslında çok tehlikeli bir şey" diyerek, piyasada 1,5-2 aydır konuşulan dedikoduları aktardı. Altaylı, "Yurtiçi ve yurtdışında arkadaşlarımız var" diyerek, borsanın notunun düştüğü yönünde söylentiler duyduğunu söyledi.

"BU PLANLI DÜŞÜŞ"


Fatih Altaylı'ya yöneltilen "Özgür Demirtaş, şunları söyledi: 'İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda küçük yatırımcıyı geçtiler.' Bu iddiaya katılıyor musunuz?” Altaylı, soruyu şöyle yanıtladı: "Bu düşüşün hiçbir şeye bağlı olduğunu düşünmüyorum. Bu düşüş planlı bir düşüş."

Fatih Altaylı şöyle devam etti:

Ekonomi yönetimimiz dünyanın birçok yerindeki yatırımcılarla buluşuyor ve onları Türkiye'ye çağırıyor. Yabancı fonların Türkiye'de borsaya yatırım yapmayı düşünmediğini biliyoruz. Faizlerin artması ile birlikte borsada düşüş yaşandı ama yabancılar için borsa gerçek değerinden daha değerli."

Altaylı, spekülasyon ve ekonomi yönetimi yoluyla Türk borsasındaki yüksek değerli yabancı fonların bunun önüne geçebileceğini söyledi. Bu durumun uzun zamandır bilindiğini belirten Fatih Altaylı, “Bunun söylenmesi aslında normal bir şey değil. Bu söylenti bir süredir piyasada biliniyordu" diye konuştu.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X hesabında borsadaki sert düşüş hakkında bir yazı paylaştı. Demirtaş'ın küçük yatırımcıların olumsuz etkilendiğini öne süren paylaşımı kısa süre içerisinde gündem oldu. Demirtaş, mesajında ​​şunları söyledi: "İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki küçük yatırımcılara zarar verdiler."

Ekonomi Haberleri