Borsa'da devran tersine dönecek! İslam Memiş 15 bin puan için açık açık tarih verdi

Borsa yatırımcılarına güzel haber! İslam Memiş yükseliş için tarih verdi! Tüm detaylar haberimizde.

Yaptığı yorumlarla sık sık gündeme gelen İslam Memiş borsada 15 bin puan için tarih verdi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSLAM MEMİŞ'TEN BORSA YÜKSELİŞ TARİHİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcıları sık sık uyarmaya devam ediyor. Memiş, borsa yatırımcılarına uyarılarda bulundu ve Borsa İstanbul'da yaşanan düşüş ve fiyat değişikliklerinin tamamen bir teknik düzeltme olduğunu söyledi. Hisselerde orta ve uzun vadede yükseliş yaşanacağını söyleyen Memiş yaz aylarında yaşanan yükselişin acemi yatırımcıları etkilediğini ve altınların ve dövizlerin bozdurulup borsaya girildiğini, dünya üstünde yaşanan jeopolitik risklerin etkisiyle birlikte şirket hisselerinin dip yaptığını söyledi. BIST 100 endeksi son haftalarda sert düşüş yaşarken yatırımcılar sağlıklı kararlar alabilmek için uzman isimlerin açıklamalarını yakından takip ediyor. İslam Memiş borsada yaşanan düşüşlerin 2023 senesi için son alım fırsatları olabileceğini ve düşüşlerin son bulacağını belirtti. Borsa İstanbul 7 bin 300 puanın altına kadar düşerken İslam Memiş yatırımcıların en az 6 ay beklemeleri gerektiğini söyledi. İslam Memiş borsa ile ilgili açıklamalarında şu sözlere yer verdi; 'Finansal piyasada günümüzde büyük bir sis bulutu var ve manipüle olmaya çok açık bir durum. Burada tuzağa düşen acemi yatırımcılar oluyor çünkü biz her tuzum var diyene elinde hıyarla koşmayacağız. 


Bekleyip ne olduğunu iyice anladıktan sonra yatırımları yapacağız. Daha önce borsa rekor seviyedeyken 7 bin 500 puan altına düşecek demiştim. Ben yanılmadım ve söylediklerim tek tek oldu. Şimdi de BIST 100 endeksinin rekor kırıp yeni senede 15 bin puana ulaşacağını söylüyorum. Görürsünüz, yakın zamanda bu yaşanacak ve buradan alım yapmak için son senenin en kârlı işi olacak. Çünkü 2024 senesinde borsa engellenemez şekilde yükselmeye başlayacak. Önce 31 Mart seçimleri sonrasında ataklar yaşanacak ve bir yandan kur artacak. Bir yandan da borsa yükselmeye başlayacak. Ben senenin ikinci yarısıyla ilgili beklentilerimin 15 bin puan ve yukarı yönlü olduğunu söylüyorum. O sebeple borsa tarafında çok büyük fırsat penceresi var ancak hangi hisselerde fırsatlar olacağı önemli olan konu. Yeni şirketlerden uzak durmanız gerektiğini söylüyorum. Al sat durumlarını unutun, hissenizi alıp köşeye çekilmeniz gerekiyor. En az 6 ay, eğer mümkünse 1 sene bekleyip kârımızı cebimize koyacağız. Alım yaparken her şeyden önce şirketin kurumsal ve bilançoları belli bir şirket olması önem taşıyor. Ben 7 bin 500 puanla ilk alımlarımı yapıp üç sektöre gittim. İlerleyen zamanlarda savunma sanayi, gıda ve teknoloji şirketlerinin en fazla yükseliş gösterenler olacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi yalnızca bu sektörlerde yer alması yetmiyor, şirketin diğer şartları da taşıması gerekiyor. Eğer alacağınız hisseleriniz bunlara uyuyorsa gönül rahatlığıyla alın ve kenara çekilin ve sürekli takip etmeyi bırakın. Size yüzde yüz garanti verebilirim ki bu şartlarda aldığınız bir hisseyi bir sene beklerseniz zarar etme ihtimaliniz olmaz. Gelir mutlaka enflasyon üstünde olur.'

Not: Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Ekonomi Haberleri