Borsa'da büyük kan kaybı! Nedenini duyanlar inanamadı: Borsa'da olmaz denilen oldu

Borsa İstanbul'da devam eden düşüş yatırımcıyı korkutuyor. Yüzbinlerce kişi borsadan uzaklaştı bile . İşte detaylar....

BORSA YATIRIMCISI KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Borsa İstanbul Aralık ayını düşüş trediyle kapatırken 8 bin 500 bandına kadar yükselen borsa endeksi hzlı bir düşüş yaşayarak 7200 puana kadar geriledi.


 Hisse senetleri de bu düşüşten nasibini aldı ve ardı ardına taban yedi. Tabi bu durumda da borsa yatırımcıları da bir bir borsadan uzaklaşmaya başladı. Özellikle son yapılan halka arzların kar sağlamayıp yatırımcıları zarara uğratmasından sonra geçtiğimiz Cuma günü 8 milyon 486 bin 149 olan borsadaki hesap sayısı iki gün gibi kısa bir süre içerisinde590 bin 793 düşüş yaşadı.

DALGALANDIRMALAR OLABİLİR

Yatırımcıların ne yapacaklarını şaşırdığı borsa ile ilgili de Ekonomist Hikmet Baydar, önemli açıklamalarda bulundu. Baydar, “Borsada 6 Aralık’tan bu yana orta vadeli göstergeler aşağı sinyalini veriyor. Sinyallerle beraber işlem hacimlerinin yıl sonu nedeniyle düşmesi, yabancı yatırımcının Noel tatili nedeniyle piyasada olmamasıyla işlem hacimlerinin çok daha hareketli olma durumu artıyor. Bir hisse senedini yükseltmek veya düşürmek için çok yoğun bir şekilde işlem yapmaya gerek kalmadan çok daha düşük işlem hacimli zamanlarda sürpriz dalgalanmalar olabiliyor’’ dedi.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Borsa da bir süre daha dalgalanmaların olmasının normal olduğunu ifade eden ekonomistler 7 bin 400 ile aşağı da 6950’li seviyelerin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Yatırımcıların ani kararlar vermemesi gerektiğini hatırlatan yatırımcılar borsa için yılın ikinci çeyreğinden sonra olumlu gelişmelerin yaşanmasına sıcak bakıldığı belirtildi.

Ekonomi Haberleri