Borsa yatırımcılarına acil uyarı geldi! O hissedelere yasak kararı çıktı

Borsa İstanbul yatırımcıları dikkat! Yasak geldi! İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul tarafından bazı hisse senetleri için geçici tedbir kararları alındı. Borsa yönetimi, 9 Kasım - 8 Aralık tarihleri arasında altı farklı şirkete ait hisse senetlerinde farklı tedbir uygulamaları başlattı.

Alınan kararlara göre, Meka Beton Santralleri (MEKAG) ve Türker Proje Gayrimenkul (TURGG) hisseleri emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Emir paketi tedbiri, emirlerin sınırlandırılması, iptal ve değişikliklerin yasaklanması ile emir bilgilerinin kısıtlanmasını içeriyor. Böylece hisselerdeki oynaklığın azaltılması hedefleniyor.


Acıselsan (ACSEL) ve Doğan Burda (DOBUR) hisseleri ise brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirle hisse alım satım işlemleri karşılıklı olarak yapılacak. Ayrıca bu hisselerde var olan açık satış ve kredili işlem yasakları da devam edecek.

AVTUR hissesinde ise tek fiyat işlem yöntemi geçici olarak uygulanacak. Böylece hisse fiyatı değişmeyecek. Ancak diğer yasaklar aynen sürecek.

Son olarak, Pera GYO (PEGYO) hissesi ise söz konusu tarihlerde açık pozisyon almaya ve kredili işleme konu edilemeyecek.

Borsa yönetimi, aldığı bu geçici tedbir kararlarıyla hisse senedi yatırımcılarını korumayı, oynaklığı azaltmayı ve piyasada istikrar sağlamayı hedefliyor. Tedbirlerin uygulanacağı süre sonunda hisselerdeki hareketliliğin yeniden başlaması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri