Bitcoin'den Muhteşem Dönüş: 1.5 Yılın Ardından Rekor!

Geçtiğimiz saatlerde sert bir yükseliş gösteren Bitcoin (BTC), 35 bin dolara yükseldi. Mayıs 2022'nin ardından Bitcoin ilk kez bu seviyeye geldi. Tabii piyasayı domine eden Bitcoin'deki artış, altcoinleri de harekete geçirdi.

Kripto Varlıklar: Son Dönemdeki Yükselişin Sebepleri ve Etkileri

Bitcoin'in Sert Yükselişi

Son yılların en tartışmalı yatırım araçlarından biri olan kripto varlıklar, uzun bir süredir eski popülerliklerinden uzaklaşmıştı. Ancak 2021'in ikinci yarısında neredeyse 3 trilyon dolarlık hacme ulaşan piyasalar, şimdi 1 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyorlar. Bitcoin (BTC) ise son dönemlerin en sert yükselişlerinden birini yaşadı.

BTC Fiyatlarındaki Hareketlilik

Bu yılın başından beri 23 bin dolar ile 29 bin dolar arasında yatay seyreden BTC fiyatı, geçtiğimiz saatlerde ciddi bir yükseliş yaşadı. Sadece 24 saat önce 30 bin 500 dolar seviyelerinde işlem gören BTC, sadece birkaç saat içerisinde 35 bin dolara yükseldi. Böylelikle günlük bazda yükseliş yüzde 10'un üstüne çıktı. Şu anki makale yazımız sırasında bir miktar geri çekilme yaşansa da, kripto para piyasaları için yeni bir dönemin başladığı gözlemleniyor.

BTC Fiyat Grafiği ve Önemli Seviyeler

BTC fiyat grafiğine baktığımızda, 35 bin dolar seviyesinin en son Mayıs 2022'de görüldüğünü gözlemliyoruz. Yani BTC fiyatı, en son bir buçuk yıl önce bu seviyelere ulaşmıştı. Bu arada, Bitcoin için önemli bir direnç noktası olan 30 bin dolar seviyesi, bu yükselişle kırılmış oldu. Yatırımcılar artık, 30 bin 200 dolar seviyesini destek noktası olarak görmeye başlayacaklar.

Altcoin'lerdeki Yükseliş

BTC'deki sert yükseliş, altcoin'lerde de fiyat artışlarına neden oldu. En popüler 10 kripto varlık incelendiğinde genel olarak yükseliş trendinin başladığı görülüyor. Ethereum (ETH) yüzde 7, BinanceCoin (BNB) yüzde 3, Ripple (XRP) yüzde 3,27, Solana (SOL) yüzde 0,45, Cardano (ADA) yüzde 5,13, Dogecoin (DOGE) yüzde 6,67, Tron (TRX) ise yüzde 2,32 oranında yükseldi.

Kripto Paraların Yükseliş Sebepleri

Kripto para piyasasındaki yükselişin temelde iki nedeni bulunuyor. Birincisi, Bitcoin Halving döneminin çok yakınlaşmış olması. Bu dönemin, boğa -yani yükseliş- sezonunun başlangıcı olacağına inanılıyor. Ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), devasa fonların BTC için kullanılmasını sağlayan ETF başvurularını onaylamak üzere. Bu da piyasaya çok yüklü miktarda para girişi anlamına geliyor. İşte bu iki neden, piyasalarda yükseliş yaşanmasını sağlıyor.

Not: Kripto varlıklar, riskli yatırım araçlarıdır. Bu makale, yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilemez.

Ekonomi Haberleri