Bitcoin dalgalı denize döndü! 6 altcoin alanı zengin etti

Bitcoin (BTC) fiyatı toparlanarak ulaştığı 65 bin dolar seviyesinde satış baskısı yaşarken, kurumsal kripto para fonlarına büyük miktarda giriş olduğu gözlemlendi. Coinshares verilerine göre, iki hafta önce 441 milyon dolarlık giriş yapılan kurumsal kripto para fonlarına, son olarak 1,44 milyar dolarlık bir giriş gerçekleşti.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi oldukça yüksek seviyelere ulaştı. Geçen hafta Grayscale fonlarından çıkışlar yaşanmış olsa da kurumsal yatırımcıların düşen fiyatları bir fırsat olarak değerlendirdiği görülüyor. Grayscale dışında diğer ETF ihraççılarına olan ilgi de oldukça yüksek seviyelerde seyretmeye devam ediyor. İki hafta önce, son iki yılın en büyük çıkışını yaşayan Ethereum, bu hafta spot ETF’in piyasaya sürülmesine kısa bir süre kala yoğun yatırımcı ilgisiyle karşılaştı. Bitcoin yatırımları 1,34 milyar dolarla başı çekerken, Ethereum’a ise 72,1 milyon dolarlık bir giriş gözlemlendi.


ALTCOİN ALIMLARI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta kurumsal yatırımcılar, Ethereum'a olan ilginin yanı sıra diğer altcoinlere de yoğun ilgi gösterdi. En dikkat çeken yatırım, 4,4 milyon dolar girişle Solana (SOL) oldu. Solana'nın ardından sırasıyla Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Ripple (XRP), Chainlink (LINK) ve Litecoin (LTC) de yatırımcıların ilgisini çekti. Solana'ya 4,4 milyon dolar, Cardano'ya 700 bin dolar, Avalanche'a 2 milyon dolar, Ripple'a 1 milyon dolar, Chainlink'e 1,3 milyon dolar ve Litecoin'e 1,2 milyon dolar yatırım yapıldı.


ABD’Lİ VE ALMAN YATIRIMCILARIN ROLÜ

Coinshares raporuna göre, en çok giriş yapan yatırımcılar ABD’den gelirken, en çok çıkış yapan yatırımcılar ise Almanya’dan oldu. Bu hareketlerin büyük bir kısmı, spot Bitcoin ETF ihraççılarından giren ve çıkan miktarları kapsıyor.

Ekonomi Haberleri