Birikmiş 50 bin TL'si olan ev sahibi olacak! TOKİ o illere müjdeyi patlattı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ev sahibi olmak isteyenlere yeni fırsatlar sunulduğu bildirildi. TOKİ, 26 ilde konut satışına, 29 ilde de iş yerleri satışlarına başlayacağını açıkladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), evi sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsat sundu. Tek ihtiyacınız olan 50.000 TL..

Bu önemli gelişme, kendi evine sahip olma hayalini kuran milyonlarca kişiye umut veriyor. Gayrimenkul fiyatları hızla yükselirken TOKİ'nin açık artırmaya çıkardığı ev ve işyerleri uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

Konut İle İş Yeri Satış Detayları Hakkında Bilgiler

TOKİ'nin ihaleye çıkarmayı planladığı dairelerin 132'si 26 ilde, işyerlerinin ise 296'sı 29 ilde bulunmaktadır. Bazı daireler hemen teslim edilirken bazıları ise 36 ay sonra sahiplerine teslim ediliyor. Konutlar yüzde 25 peşinatla ve 72 ay vadeyle satılıyor. İhale süreci 8 Şubat 2024'te başlayacak.

İş teslim tarihleri ​​1 ay, 3 ay, 6 ay, 12 ay hemen teslim şeklinde belirlendi. Şirket yüzde 15 peşinatla ve 60 ay vadeyle satışa sunulacak. İhale süreci 7 Şubat 2024'te başlayacak.


Satışa Çıkacak İller

Evlerin satıldığı illerin arasında Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon ve daha fazlası yer alıyor. Bu iş Afyonkarahisar, Bursa, Gaziantep, İzmir, Trabzon gibi birçok ilde mevcuttur. Bu eyaletlerde yaşayan vatandaşlar uygun fiyatlarla ev ve iş sahibi olma imkanına sahip oluyor.

"Açık artırmaya katılım koşulları"

 Müzayedeye katılmak isteyen herkes Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nın tüm şubelerinde kayıt yaptırmak zorunludur. Katılım depozitosunu yatırın. Garanti edilen miktar, satın almayı planladığınız mülkün tahmini fiyatına bağlı olarak değişecektir. Bu kapsamda vatandaşlar belirli bir depozito bedeli karşılığında açık artırmalara katılma hakkına sahiptir.

TOKİ'nin başlattığı bu satışların, konut arayanlara önemli fırsatlar sağlamasının yanı sıra ekonomik kalkınmaya ve istihdam artışına da katkı sağlaması bekleniyor. Açık artırma başlamadan önce daha fazla bilgi edinmek isterseniz TOKİ'nin resmi internet sitesinden ihtiyacınız olan bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri