Binlerce lira paranızı geri alabilirsiniz! Meğer yıllarca boşa ödenmiş

Milyonlarca çalışanın maaşı ceplerine ulaşamadan bitiyor. Çalışanlar ve onların gelirleri işveren tarafından vergiden düşülüyor. Bu kapsamda maaşınızdan kesilen tutar tarafınıza iade edilebilir.

Çalışan birçok kişinin maaşı ceplerine ulaşamadan gidiyor. Bazı özel durumlarda çalışanlar vergi iadesinden yararlanabilmekte ve ödedikleri verginin yalnızca bir kısmını alabilmektedir. Peki bu durumda vergi iadesinden hangi çalışanlar yararlanabilir? Vergi indirimimi nasıl geri alınır? İşte tüm detaylar..

Vergiler maaşınızı almadan önce kesiliyor!

İşveren tarafından çalıştırılan işçi ve çalışanların maaşları üzerinden ödenen vergiler, işveren tarafından kesilerek çalışan adına vergi dairesine aktarılır. Kazandığınız para cebinize ulaşmadan önce çalışan vergileri önceden kesilir. Vergi ve ikramiyelerden sonra kalan net tutar çalışana ödenir.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre vergi kredisini geri almak mümkün. Gelir Vergisi Kanunu, bazı maaşlı çalışanların bir sonraki yıl için vergi beyannamesi vermesini gerektirmektedir. Peki, vergi kesintileri nasıl geri alınır?


2023 yılında istihdam geliri elde edenlerin bir sonraki yıl için vergi beyannamesi vermesi gerekmektedir. Bu kapsamda;

Tek işverenden maaşı 1,9 milyon lirayı aşan kişiler,

Birden fazla işverenden maaş geliri elde edenlerin bir sonraki işverenden aldıkları toplam ücret tutarı 150.000 lirayı geçenler,

2023 yılında birden fazla işverenden 1,9 milyon liranın üzerinde ücret geliri elde edenlerin beyanname vermeleri gerekmektedir.

Birden fazla işverenden maaş alan kişilerde ise durum farklıdır..

Birden fazla işveren, yalnızca aynı anda birden fazla işverenden ücret almak anlamına gelmez. Yıl içinde iş değiştiren, aynı işverenle bir şirketten diğerine geçen veya çıkış yapıp aynı şirkete dönen kişiler birden fazla işverenin çalışanı olarak kabul edilir.

Bu çalışanların 2023 yılında ilk işverenlerinden bu yana işverenlerden aldıkları ücretlerin toplamının 150 bin lirayı aşması halinde tüm işverenlerden aldıkları toplam ücret üzerinden beyanda bulunmaları gerekiyor.

Ekonomi Haberleri